Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Csikung tanfolyam II. 1/3 GYŐR 8:00-12:00

2015-06-06 @ 08:00 - 12:00

Valamikor a csikung gyakorlása csak igen kevesek számára volt hozzáférhető. Manapság azonban a világ különböző országaiban igen nagy figyelmet szentelnek neki. Miért? A csikung használatával a betegségek megelőzhetők és megszüntethetők. Hiszen ha az ember beteg, az korlátozza a lehetőségeiben is. De egyedül az egészség nem elegendő az ember számára, szüksége van arra is, hogy élete érdekes és kellemes legyen.

Csikung-vilaga-dream-boldogsag-happiness-tanfolyamA Boldogság megtapasztalásához saját belső világunkat kell fejlesztenünk, mert a bennünket körülvevő világból az ember nem kaphatja meg a boldogságot. A külvilággal kapcsolatos dolgok persze gyakran okoznak boldogtalanságot és szenvedést. De az esetek többségében az, hogy boldogok vagyunk -e vagy nem, saját magunktól függ. A csikung gyakorlása egy módszer, egy eszköz, amelynek segítségével megérthetjük önmagunkat. Sokan nem értik magukat. Ha belépünk a csend állapotába, és elgondolkodunk saját magunkon, megérthetjük, milyen irányban kell fejlesztenünk magunkat. Ilyen módon a csikung rendszerében az ember esélyt kap arra, hogy megértse önmagát, ez pedig segíteni megérteni a körülöttünk lévő világot. Ekkor pedig ötvözhetjük a saját magunkról és a környező világról szerzett ismereteinket, hogy rátaláljunk az Útra, amelyet követnünk kell, hogy önmagunkat továbbfejlesszük.

Az önfejlesztés egyáltalán nem azt jelenti, hogy kizárólag a csikunggal szabad foglalkozni. Az első szintű tanfolyamon beszéltünk arról, hogy az embernek ötvözni kell a csikung gyakorlását a hétköznapi élettel. Át kell vinnie mindannak megértését, amit a csikungban tapasztal, a munkájába és a mindennapjaiba. Ekkor képes lesz hatékonyabban fejlődni mind a szakterületén, mind abban, amivel a munkáján kívül foglalkozik.

Tudjuk azt, hogy nap mint nap szükségünk van táplálékra, ez lát el minket életerővel, a szervezetünk ebből nyeri az energiát. A csikung gyakorlása nem csupán a fizikai testünknek ad energiát, de az agyunknak is – olyan energiát, amely új ötletek megszületését segíti elő, intenzívebbé teszi alkotó tevékenységünket, és segít megérteni mit, hogyan és mikor kell megtennünk. Mondhatjuk azt, hogy a csikung gyakorlása szabályozza a tudatunkat. Nemcsak az egészségünket javítja, de jobbá teszi a kapcsolatainkat a körülöttünk lévő emberekkel is. Képes megváltoztatni az egész gondolkodásmódunkat  és ez segít bennünket az életben és a munkában egyaránt. Ebből a szemszögből a csikung gyakorlása nemcsak magát a gyakorlást jelenti, de saját Utunk megtalálását is.Mondhatjuk úgy is, hogy az ember oly módon fejődik, hogy közben kedvező feltételek alakulnak ki a fizikai test és a lélek összehangolt fejlesztéséhez. És ekkor válik lehetségessé, hogy fejlődésünk saját útját megválasszuk.

A II-es szintű Csung Jüan Csikung tanfolyam elvégzésének a feltétele az I-es szintű tanfolyam. A II-es szintű Csung Jüan Csikung II-es tanfolyamra jelentkezni itt lehet.

Részletek

Dátum:
2015-06-06
Időpont:
08:00 - 12:00

Helyszín

Unnamed Venue
Győr, Hungary + Google Térkép