Csikung tanfolyam

Következő kezdő csikung tanfolyamok indulnak. Ha szeretne a tanfolyamra jelentkezni, akkor kattintson a  kiválasztott város nevére, vagy az oldal alján lévő gombra.

A tanfolyamok a felnőttképzés keretén belül vannak megtartva (felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: B/2020/003617).

SIÓFOK, Szűcs utca 4. 2024 július 13. és 14. 10:00 – 17:00

DUNAÚJVÁROS, Apáczai Csere János utca 19.  2024 július 27. és 28. 9:00 – 16:00

KECSKEMÉT, Könyves Kálmán Körút 33. 2024. szeptember 1., 7. és 8. 13:00 – 17:30

VESZPRÉM, 8200 Veszprém, Diósy Márton utca 2/E 2024 szeptember 14. és 15. 9:00 – 16:00

BUDAPEST, 1063 Budapest, Szív u. 9. 2024. szeptember 21.  és 22. 9:00 – 16:00

KAPOSVÁR, 7400 Kaposvár, Balogh Ádám u. 16. 2024. szeptember 28. és 29. 9:00 – 16:00

JIN-JANG TÁBOR, Sokorópátka 2024. október 4., 5. és 6. A szabad helyek száma: 4 fő

GYŐR, Jereváni út 42. 2024 október. 11., 17:00 – 20:30 október. 12., 9:00 – 16:00 és október 13. 8:00 – 12:00

SZOMBATHELY, Horváth Boldizsár krt.9.  2024. október 26. és 27. 9:00 – 16:00

SZÉKESFEHÉRVÁR, Kelemen Béla utca 1. 2024. november 2. és 3.  9:00 – 16:00

ZALAEGERSZEG, Rákóczi Ferenc utca 4-8.  szervezés alatt

NYÁRI CSIKUNG TÁBOR, Sokorópátka 2025. június 27. – 30.

A csikung, alapszinten való művelésének a célja a test és a lélek energiáinak harmonizálása, és a test erősítése. A hosszú idő alatt több ezer irányzat alakultak ki, melyeknek céljai is mások voltak. Bizonyos iskolák a szellemi fejlődést tartották fontosnak és azt, hogy megértsék, hogy mi az élet. A csikung magas szintű gyakorlásával olyan eredményeket érhetünk el, ami az átlagemberek számára lehetetlen, illetve csodaszámba menne. Más csikung iskolák a testi teljesítőképesség határait olyannyira kitolták, hogy legyőzhetetlen harcosokká váltak. A csikung iskolák mesterei gyakran százéves kor fölött is kiváló szellemi frissességnek örvendtek.

Alapos elméleti háttér

A tanfolyamon részletesen megbeszélünk minden gyakorlatot. Hogyan kell a mozdulatokat pontosan kivitelezni, mire kell figyelni, mik a gyakori hibalehetőségek. Szó esik arról, hogy az adott gyakorlat hogyan hat a fizikai testre, milyen hatása van az energiarendszerre és hogyan befolyásolja a tudatot. A gyakorlatok a tanfolyam alatt (2 nap) teljes mértékben elsajátíthatóak.

Csi (Életenergia) érzékelése

A csikung szóban a csi életerőt, életenergiát jelent. A csi az univerzum összes pontján létezik, ugyanakkor ez az energia áramlik a testünkben energiacsatornákon (meridiánokon) keresztül. A meridiánokat az akupunktúrában is használják, hisz ezen csatornák mentén szúrják a tűt a bőrbe. A csi tudományosan nem bizonyítható, bár ellenállásmérőkkel képesek kimutatni ezen energiacsatornák helyét. Ahol a meridiánok haladnak, ott kisebb a bőr elektromos ellenállása. A csikung nem a hitre épül, hanem a saját tapasztalásra. Sokan már a tanfolyamon, a gyakorlatok révén érzékelik a csi jelenlétét. Az energia hatása érzékelhető, mely a hőmérséklettel kapcsolatos. A nem megerőltető gyakorlatok hatására is melegséget lehet érzékelni a testben, gyakori érzet a tenyér bizsergése.

Sok csikung gyakorlat

A Csung Jüan Csikung a gyakorlatokra épül. Vannak benne a fizikai testet megmozgató gyakorlatok, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet az elme lecsendesítésére. Az elmélet segít megérteni az adott mozdulatsort. Rendszeres gyakorlás nélkül nem lehet komoly eredményeket elérni.

Tárgyilagos, egyszerű

A csikung sok embernek egy elvont, misztikus rendszernek tűnhet, mely nélkülöz mindenféle logikát. A Csung Jüan Csikung egy logikusan felépített rendszer, melynek 5 szintje van. Mindegyik szintnek más és más a célkitűzése.  A rendszeres csikungozással a felállított célok megvalósíthatóak, a Csung jüan Csikung rendszer biztosítja hozzá a megfelelő technikát.

Több ezer éves, ősi tudás

A Csung Jüan Csikung Kínából ered. A keletkezésének az időpontját senki nem tudja pontosan, de az bizonyos, hogy 7000 évvel ezelőtt már létezett. Henan tartományban, ahol a híres Shaolini kolostor is áll, barlangokban, szentélyekben több ezer éves nyomokra bukkantak. Természetesen, akkoriban nem Csung Jüan Csikungnak hívták, mert nem volt mitől megkülönböztetni.

Mellékhatásoktól mentes

Mivel nem viszünk be a testünkbe külső szert, ezért mellékhatás sem léphet fel. A csikung gyakorlás kezdetén sokan számolnak be, arról, hogy felerősödnek a fájdalmaik. Ezeket átmeneti jelenségeknek hívjuk. A csikung gyakorlatokkal a test energiaszintjét nagy mértékben megemeljük. Az a megnövekedett energiaszint elkezdi nyomni, feszíteni a blokkokat az energiacsatornákon, mely kellemetlen érzettel járhatnak. További gyakorlással a blokkok oldódnak és megszűnnek a kellemetlen átmeneti jelenségek.

Családias, jó hangulat

A tanfolyamot kis létszámú csoportban végezzük (5 – 16 fő). A kis létszám lehetővé teszi, hogy minden egyes ember aktívan részt vegyen a tanfolyamon és a mozdulatokat az oktató felügyelete mellett begyakorolja. A tanfolyam párbeszédes formában zajlik, ha valami nem világos, a kérdést bármikor fel lehet tenni.

Csikung tábor

Lehetőség van részt venni a csikung táborban. Az intenzív gyakorlás nagymértékben segíti az energiaszint növelését. A közösen végzet gyakorlatoknál az energiák megsokszorozódnak.

Megvásárolható könyv

csikung-vilaga-konyv-dvd-qigong-book A tanfolyamon megvásárolható a Csung Jüan Csikung könyv, melyben részletes leírást talál a gyakorlatokról és azok elméleti hátteréről.

A könyv segítséget nyújt a Csung Jüan Csikung mélyebb megismerésében, az eredetéről és gyakorlatok hatásairól.

.

Nemzetközi tanúsítvánnyal rendelkező oktató

Horváth Ákos a Nemzetközi Csung Jüan Csikung szövetség  engedélyével oktatja a Csung Jüan Csikung rendszerét.

2012 novembertől  jogosultság az I – szint oktatására

2015 májustól  jogosultság a II – szint oktatására

2017 augusztustól jogosultság az III – szint oktatására

2019 májusa OKJ-s sportedzői végzettség  megszerzése

Felnőttképzési rendszer

A Csung Jüan Csikung iskolarendszeren kívüli képzés, a felnőttképzési törvény hatálya alá tartozik. Az oktató regisztrált felnőttképző, a nyilvántartásba vételi száma: B/2020/003617. A Csung Jüan Csikung oktatás hivatalos felnőttképzés, a tanfolyam elvégzéséről a Felnőttképzési rendszer Tanúsítványt állít ki.

A Csung Jüan Csikung tanfolyam díja
előre utalás esetén 39 800 Ft

Helyszíni fizetés esetén, amennyiben a létszám nem telt be, a tanfolyam díja 44 800 Ft.

  Jelentkezzen most 

Szeretném megköszönni, azt a kétnapos tanfolyamot amit tartottál. Nagyon jól éreztem magam és azóta is szorgalmasan gyakorolok. Egyre jobban megy és a testemben érdekes változások zajlanak. 🙂

Szilvia, Győr

Az tetszett a legjobban a tanfolyamon, hogy valóban lehetett érezni bizonyos dolgokat a gyakorlatok elvégzése során. Jól érthető magyarázatokkal és bemutatókkal lehet megtanulni az alapokat.

Csaba, Győr

Szia Ákos! Én köszönöm, hogy általad megismerhettem mindezt. Nagyon tetszik, és fantasztikus átélni és érezni a gyakorlatok során a tapasztalatokat, érzeteket, és változásokat. Sokat jelent nekem. Úgy érzem, hogy végre jó útra találtam. Egyre nagyobb lelkesedéssel és meggyőződéssel csinálom, nézek elébe. Sőt egyre inkább azt érzem szeretném megosztani másokkal is.

Ilona, Tatabánya