Csikung tanfolyam

Következő kezdő csikung tanfolyamok indulnak. Ha szeretne a tanfolyamra jelentkezni, akkor kattintson a  kiválasztott város nevére, vagy az oldal alján lévő gombra.

A tanfolyamok a felnőttképzés keretén belül vannak megtartva (felnőttképzési nyilvántartásba vételi szám: B/2020/003617).

KAPOSVÁR, Tallián Gyula köz 19/A 2023. november 18.,  és 19. 9:00 – 16:00

DUNAÚJVÁROS, Apáczai Csere János utca 19. 2023. november 25.,  és 26. 9:00 – 16:00

SZOMBATHELY, Horváth Boldizsár krt.9.  2023. december 2. és 3. 9:00 – 16:00

GYŐR, Jereváni út 42. 2024 január. 20., 12:30 – 17:30 jan. 21., 12:15 – 14:30 és jan. 26. 17:00 – 20:30

BUDAPEST, 1063 Budapest, Szív u. 9. 2024. január 13.  és 14. 9:00 – 16:00

SZÉKESFEHÉRVÁR, Kelemen Béla utca 1. 2024. január 27. és 28.  9:00 – 16:00

KECSKEMÉT, Könyves Kálmán Körút 33. 2024. február 10.,  és 11. 9:00 – 16:00

BALATONGYÖRÖK,  Irtovány utca 1/A. 2024 február 17. és 18. 9:00 – 16:00

TATA, Ady Endre utca 39. 2024. február 24. és 25. 9:00 – 16:00

VESZPRÉM, Egres utca 7. 2024 március 2., 3.  és 16. 13:00 – 17:30

JIN-JANG TÁBOR, Sokorópátka 2024. március 22., 23. és 24. 

NYÁRI CSIKUNG TÁBOR, Sokorópátka 2024. június 21., 22. és 23.

A csikung, alapszinten való művelésének a célja a test és a lélek energiáinak harmonizálása, és a test erősítése. A hosszú idő alatt több ezer irányzat alakultak ki, melyeknek céljai is mások voltak. Bizonyos iskolák a szellemi fejlődést tartották fontosnak és azt, hogy megértsék, hogy mi az élet. A csikung magas szintű gyakorlásával olyan eredményeket érhetünk el, ami az átlagemberek számára lehetetlen, illetve csodaszámba menne. Más csikung iskolák a testi teljesítőképesség határait olyannyira kitolták, hogy legyőzhetetlen harcosokká váltak. A csikung iskolák mesterei gyakran százéves kor fölött is kiváló szellemi frissességnek örvendtek.

Alapos elméleti háttér

A tanfolyamon részletesen megbeszélünk minden gyakorlatot. Hogyan kell a mozdulatokat pontosan kivitelezni, mire kell figyelni, mik a gyakori hibalehetőségek. Szó esik arról, hogy az adott gyakorlat hogyan hat a fizikai testre, milyen hatása van az energiarendszerre és hogyan befolyásolja a tudatot. A gyakorlatok a tanfolyam alatt (2 nap) teljes mértékben elsajátíthatóak.

Csi (Életenergia) érzékelése

A csikung szóban a csi életerőt, életenergiát jelent. A csi az univerzum összes pontján létezik, ugyanakkor ez az energia áramlik a testünkben energiacsatornákon (meridiánokon) keresztül. A meridiánokat az akupunktúrában is használják, hisz ezen csatornák mentén szúrják a tűt a bőrbe. A csi tudományosan nem bizonyítható, bár ellenállásmérőkkel képesek kimutatni ezen energiacsatornák helyét. Ahol a meridiánok haladnak, ott kisebb a bőr elektromos ellenállása. A csikung nem a hitre épül, hanem a saját tapasztalásra. Sokan már a tanfolyamon, a gyakorlatok révén érzékelik a csi jelenlétét. Az energia hatása érzékelhető, mely a hőmérséklettel kapcsolatos. A nem megerőltető gyakorlatok hatására is melegséget lehet érzékelni a testben, gyakori érzet a tenyér bizsergése.

Sok csikung gyakorlat

A Csung Jüan Csikung a gyakorlatokra épül. Vannak benne a fizikai testet megmozgató gyakorlatok, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet az elme lecsendesítésére. Az elmélet segít megérteni az adott mozdulatsort. Rendszeres gyakorlás nélkül nem lehet komoly eredményeket elérni.

Tárgyilagos, egyszerű

A csikung sok embernek egy elvont, misztikus rendszernek tűnhet, mely nélkülöz mindenféle logikát. A Csung Jüan Csikung egy logikusan felépített rendszer, melynek 5 szintje van. Mindegyik szintnek más és más a célkitűzése.  A rendszeres csikungozással a felállított célok megvalósíthatóak, a Csung jüan Csikung rendszer biztosítja hozzá a megfelelő technikát.

Több ezer éves, ősi tudás

A Csung Jüan Csikung Kínából ered. A keletkezésének az időpontját senki nem tudja pontosan, de az bizonyos, hogy 7000 évvel ezelőtt már létezett. Henan tartományban, ahol a híres Shaolini kolostor is áll, barlangokban, szentélyekben több ezer éves nyomokra bukkantak. Természetesen, akkoriban nem Csung Jüan Csikungnak hívták, mert nem volt mitől megkülönböztetni.

Mellékhatásoktól mentes

Mivel nem viszünk be a testünkbe külső szert, ezért mellékhatás sem léphet fel. A csikung gyakorlás kezdetén sokan számolnak be, arról, hogy felerősödnek a fájdalmaik. Ezeket átmeneti jelenségeknek hívjuk. A csikung gyakorlatokkal a test energiaszintjét nagy mértékben megemeljük. Az a megnövekedett energiaszint elkezdi nyomni, feszíteni a blokkokat az energiacsatornákon, mely kellemetlen érzettel járhatnak. További gyakorlással a blokkok oldódnak és megszűnnek a kellemetlen átmeneti jelenségek.

Családias, jó hangulat

A tanfolyamot kis létszámú csoportban végezzük (5 – 16 fő). A kis létszám lehetővé teszi, hogy minden egyes ember aktívan részt vegyen a tanfolyamon és a mozdulatokat az oktató felügyelete mellett begyakorolja. A tanfolyam párbeszédes formában zajlik, ha valami nem világos, a kérdést bármikor fel lehet tenni.

Csikung tábor

Lehetőség van részt venni a csikung táborban. Az intenzív gyakorlás nagymértékben segíti az energiaszint növelését. A közösen végzet gyakorlatoknál az energiák megsokszorozódnak.

Megvásárolható könyv

csikung-vilaga-konyv-dvd-qigong-book A tanfolyamon megvásárolható a Csung Jüan Csikung könyv, melyben részletes leírást talál a gyakorlatokról és azok elméleti hátteréről.

A könyv segítséget nyújt a Csung Jüan Csikung mélyebb megismerésében, az eredetéről és gyakorlatok hatásairól.

.

Nemzetközi tanúsítvánnyal rendelkező oktató

Horváth Ákos a Nemzetközi Csung Jüan Csikung szövetség  engedélyével oktatja a Csung Jüan Csikung rendszerét.

2012 novembertől  jogosultság az I – szint oktatására

2015 májustól  jogosultság a II – szint oktatására

2017 augusztustól jogosultság az III – szint oktatására

2019 májusa OKJ-s sportedzői végzettség  megszerzése

Felnőttképzési rendszer

A Csung Jüan Csikung iskolarendszeren kívüli képzés, a felnőttképzési törvény hatálya alá tartozik. Az oktató regisztrált felnőttképző, a nyilvántartásba vételi száma: B/2020/003617. A Csung Jüan Csikung oktatás hivatalos felnőttképzés, a tanfolyam elvégzéséről a Felnőttképzési rendszer Tanúsítványt állít ki.

A Csung Jüan Csikung tanfolyam díja
előre utalás esetén 36 800 Ft

Helyszíni fizetés esetén, amennyiben a létszám nem telt be, a tanfolyam díja 39 800 Ft.

  Jelentkezzen most 

Szeretném megköszönni, azt a kétnapos tanfolyamot amit tartottál. Nagyon jól éreztem magam és azóta is szorgalmasan gyakorolok. Egyre jobban megy és a testemben érdekes változások zajlanak. 🙂

Szilvia, Győr

Az tetszett a legjobban a tanfolyamon, hogy valóban lehetett érezni bizonyos dolgokat a gyakorlatok elvégzése során. Jól érthető magyarázatokkal és bemutatókkal lehet megtanulni az alapokat.

Csaba, Győr

Szia Ákos! Én köszönöm, hogy általad megismerhettem mindezt. Nagyon tetszik, és fantasztikus átélni és érezni a gyakorlatok során a tapasztalatokat, érzeteket, és változásokat. Sokat jelent nekem. Úgy érzem, hogy végre jó útra találtam. Egyre nagyobb lelkesedéssel és meggyőződéssel csinálom, nézek elébe. Sőt egyre inkább azt érzem szeretném megosztani másokkal is.

Ilona, Tatabánya

Tovább tapasztalatokról ide kattintva olvashat.

Ha Ön szerint is hasznos a csikung, akkor kattintson a Megosztásra!