Csikung tanfolyam

Csikung tanfolyam

Következő kezdő csikung tanfolyamok indulnak. Ha szeretne a csikung tanfolyamra jelentkezni, akkor kattintson a  kiválasztott város nevére, vagy az oldal alján lévő gombra.

ÉLŐ ONLINE tanfolyam, április

A következő tanfolyamok egy későbbi időpontban lesznek megtartva:

SZOMBATHELY, Horváth Boldizsár krt.9. 2020. március 14. és 15. 9:00 – 16:00

BUDAPEST VI., Benczúr u. 20. fsz. 3. 2020. március 20. 18:00 – 20:00, március 21. 10:00 – 19:00, március 22. 9:00 – 18:00

VESZPRÉM, Egres utca 7. 2020. március 21. és 22. 9:00 – 16:00

GYŐR, Jereváni út 42. 2020. március 27. 17:00 – 20:00,  március 28. 9:00 – 16:00 és március 29. 8:00 – 12:00

TATA, Váralja u. 2/b. 2020. május 2. és 3. 9:00 – 16:00

SZÉKESFEHÉRVÁR, Deák F. u. 13. 2.em.  2020. május 9. 10:00 – 17:00 és május 10 .  9:00 – 16:00

SOPRON, Vörösmarty u. 8. 2020. május 16. és 17. 9:00 – 16:00

SOKORÓPÁTKA Csikung tábor kezdőknek 2020.07.04 – 2020.07.07. (szombattól – keddig) 4 nap, 3 éjszaka  SZABAD HELYEK SZÁMA: 5 FŐ

A csikung tanfolyamok (a győri és a budapesti helyszínek kivételével) 2 naposak

A csikung, alapszinten való művelésének a célja a test és a lélek energiáinak harmonizálása, és a test erősítése. A hosszú idő alatt több ezer irányzat alakultak ki, melyeknek céljai is mások voltak. Bizonyos csikung iskolák a szellemi fejlődést tartották fontosnak és azt, hogy megértsék, hogy mi az élet. A csikung magas szintű gyakorlásával olyan eredményeket érhetünk el, ami az átlagemberek számára lehetetlen, illetve csodaszámba menne. Más csikung iskolák a testi teljesítőképesség határait olyannyira kitolták, hogy legyőzhetetlen harcosokká váltak. A csikung iskolák mesterei gyakran százéves kor fölött is kiváló szellemi frissességnek örvendtek.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Alapos elméleti háttér

A tanfolyamon részletesen megbeszélünk minden gyakorlatot. Hogyan kell a mozdulatokat pontosan kivitelezni, mire kell figyelni, mik a gyakori hibalehetőségek. Szó esik arról, hogy az adott gyakorlat hogyan hat a fizikai testre, milyen hatása van az energiarendszerre és hogyan befolyásolja a tudatot. A gyakorlatok a tanfolyam alatt (2 nap) teljes mértékben elsajátíthatóak.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Csi (Életenergia) érzékelése

A csikung szóban a csi életerőt, életenergiát jelent. A csi az univerzum összes pontján létezik, ugyanakkor ez az energia áramlik a testünkben energiacsatornákon (meridiánokon) keresztül. A meridiánokat az akupunktúrában is használják, hisz ezen csatornák mentén szúrják a tűt a bőrbe. A csi tudományosan nem bizonyítható, bár ellenállásmérőkkel képesek kimutatni ezen energiacsatornák helyét. Ahol a meridiánok haladnak, ott kisebb a bőr elektromos ellenállása. A csikung nem a hitre épül, hanem a saját tapasztalásra. Sokan már a tanfolyamon, a gyakorlatok révén érzékelik a csi jelenlétét. Az energia hatása érzékelhető, mely a hőmérséklettel kapcsolatos. A nem megerőltető gyakorlatok hatására is melegséget lehet érzékelni a testben, gyakori érzet a tenyér bizsergése.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Sok csikung gyakorlat

A Csung Jüan Csikung a gyakorlatokra épül. Vannak benne a fizikai testet megmozgató gyakorlatok, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet az elme lecsendesítésére. Az elmélet segít megérteni az adott mozdulatsort. Rendszeres gyakorlás nélkül nem lehet komoly eredményeket elérni.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Tárgyilagos, egyszerű

A csikung sok embernek egy elvont, misztikus rendszernek tűnhet, mely nélkülöz mindenféle logikát. A Csung Jüan Csikung egy logikusan felépített rendszer, melynek 5 szintje van. Mindegyik szintnek más és más a célkitűzése.  A rendszeres csikungozással a felállított célok megvalósíthatóak, a Csung jüan Csikung rendszer biztosítja hozzá a megfelelő technikát.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Több ezer éves, ősi tudás

A Csung Jüan Csikung Kínából ered. A keletkezésének az időpontját senki nem tudja pontosan, de az bizonyos, hogy 7000 évvel ezelőtt már létezett. Henan tartományban, ahol a híres Shaolini kolostor is áll, barlangokban, szentélyekben több ezer éves nyomokra bukkantak. Természetesen, akkoriban nem Csung Jüan Csikungnak hívták, mert nem volt mitől megkülönböztetni.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Mellékhatásoktól mentes

csikung-vilaga-orom-tanfolyam-gyakorlatok-gyakorlat-gyor-szombathelyMivel nem viszünk be a testünkbe külső szert, ezért mellékhatás sem léphet fel. A csikung gyakorlás kezdetén sokan számolnak be, arról, hogy felerősödnek a fájdalmaik. Ezeket átmeneti jelenségeknek hívjuk. A csikung gyakorlatokkal a test energiaszintjét nagy mértékben megemeljük. Az a megnövekedett energiaszint elkezdi nyomni, feszíteni a blokkokat az energiacsatornákon, mely kellemetlen érzettel járhatnak. További gyakorlással a blokkok oldódnak és megszűnnek a kellemetlen átmeneti jelenségek.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Családias, jó hangulat

A tanfolyamot kis létszámú csoportban végezzük (5 – 16 fő). A kis létszám lehetővé teszi, hogy minden egyes ember aktívan részt vegyen a tanfolyamon és a mozdulatokat az oktató felügyelete mellett begyakorolja. A tanfolyam párbeszédes formában zajlik, ha valami nem világos, a kérdést bármikor fel lehet tenni.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Közös gyakorlás online

Lehetőség van részt venni az online közös gyakorláson (kedden és csütörtökönként 20:30 – 22:30). A két órás intenzív gyakorlás nagymértékben segíti az energiaszint növelését. A közösen végzet gyakorlatoknál az energiák megsokszorozódnak.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Megvásárolható könyv

csikung-vilaga-konyv-dvd-qigong-book A tanfolyamon megvásárolható a Csung Jüan Csikung könyv, melyben részletes leírást talál a gyakorlatokról, az elméleti háttérről, illetve a Csung Jüan Csikung eredetéről és gyakorlatok hatásairól.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Nemzetközi tanúsítvánnyal rendelkező oktató

Horváth Ákos a Nemzetközi Csung Jüan Csikung szövetség  engedélyével oktatja a Csung Jüan Csikung rendszerét.

– 2012 novembertől  jogosultság az I – szint oktatására

– 2015 májustól  jogosultság a II – szint oktatására

– 2017 augusztustól jogosultság az III – szint oktatására

– 2019 májusa OKJ-s sportedzői végzettség  megszerzése

A regisztrált oktatókat a nemzetközi Csung Jüan Csikung oldalon találja.

A tanúsítványt ide kattintva tekintheti meg.

A tanfolyam végén a résztvevők kérdőívet töltenek ki, melyben a tanfolyamról alkotott véleményüket írhatják le. A kézzel írott véleményeket a gombra kattintva olvashatja el.

Két napos Csung Jüan Csikung I -es szintű tanfolyam díja 33 500 Ft.  Előre utalás esetén kedvezményt biztosítunk, ha az utalást a tanfolyam hetének hétfő éjfélig elindítja. A tanfolyam díja ebben az esetben 29 900 Ft.

A tanfolyamra jelentkezni, illetve érdeklődni a gombra kattintva lehet:

Itt olvashat pár visszajelzést a tanfolyamról:

Szeretném megköszönni, azt a kétnapos tanfolyamot amit tartottál. Nagyon jól éreztem magam és azóta is szorgalmasan gyakorolok. Egyre jobban megy és a testemben érdekes változások zajlanak. 🙂

Szilvia, Győr

Az tetszett a legjobban a tanfolyamon, hogy valóban lehetett érezni bizonyos dolgokat a gyakorlatok elvégzése során. Jól érthető magyarázatokkal és bemutatókkal lehet megtanulni az alapokat.

Csaba, Győr

Ha Ön szerint is hasznos a csikung, akkor kattintson a Megosztásra!