Csikung tanfolyam

A járványügyi szabályoknak megfelelően kis fős felnőttképzések megtarthatóak. A helyek a befizetés sorrendjében biztosíthatóak.
Következő kezdő csikung tanfolyamok indulnak. Ha szeretne a tanfolyamra jelentkezni, akkor kattintson a  kiválasztott város nevére, vagy az oldal alján lévő gombra.
GYŐR, Jereváni út 42. 2021 febr. 13. 9:00 – 16:00 és febr. 14. 8:00 – 15:00 Szabad helyek száma: 3 fő
TATA, Ady Endre u. 22. (Hotel Kristály ****) 2021 február 20. és 21. 9:00 – 16:00 Szabad helyek száma: 5 fő
VESZPRÉM, Egres utca 7. 2021 február 27. és 28. 9:00 – 16:00
SOPRON, Vörösmarty u. 8. 2021 március 6. és 7. 9:00 – 16:00
SZÉKESFEHÉRVÁR,  Kelemen Béla utca 1. 2021 március 13. és 14.
SZOMBATHELY,  Horváth Boldizsár krt.9. 2021 március (szervezés alatt) 9:00 – 16:00
ZALAEGERSZEG, Rákóczi Ferenc utca 4-8. 2021 április (szervezés alatt) 9:00 – 16:00
SOKORÓPÁTKA Csikung tábor kezdőknek 2021.07.10 – 2021.07.13. (szombattól – keddig) 4 nap, 3 éjszaka
A tanfolyamok (a győri helyszín kivételével) 2 naposak
A csikung, alapszinten való művelésének a célja a test és a lélek energiáinak harmonizálása, és a test erősítése. A hosszú idő alatt több ezer irányzat alakultak ki, melyeknek céljai is mások voltak. Bizonyos iskolák a szellemi fejlődést tartották fontosnak és azt, hogy megértsék, hogy mi az élet. A csikung magas szintű gyakorlásával olyan eredményeket érhetünk el, ami az átlagemberek számára lehetetlen, illetve csodaszámba menne. Más csikung iskolák a testi teljesítőképesség határait olyannyira kitolták, hogy legyőzhetetlen harcosokká váltak. A csikung iskolák mesterei gyakran százéves kor fölött is kiváló szellemi frissességnek örvendtek.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Alapos elméleti háttér

A tanfolyamon részletesen megbeszélünk minden gyakorlatot. Hogyan kell a mozdulatokat pontosan kivitelezni, mire kell figyelni, mik a gyakori hibalehetőségek. Szó esik arról, hogy az adott gyakorlat hogyan hat a fizikai testre, milyen hatása van az energiarendszerre és hogyan befolyásolja a tudatot. A gyakorlatok a tanfolyam alatt (2 nap) teljes mértékben elsajátíthatóak.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Csi (Életenergia) érzékelése

A csikung szóban a csi életerőt, életenergiát jelent. A csi az univerzum összes pontján létezik, ugyanakkor ez az energia áramlik a testünkben energiacsatornákon (meridiánokon) keresztül. A meridiánokat az akupunktúrában is használják, hisz ezen csatornák mentén szúrják a tűt a bőrbe. A csi tudományosan nem bizonyítható, bár ellenállásmérőkkel képesek kimutatni ezen energiacsatornák helyét. Ahol a meridiánok haladnak, ott kisebb a bőr elektromos ellenállása. A csikung nem a hitre épül, hanem a saját tapasztalásra. Sokan már a tanfolyamon, a gyakorlatok révén érzékelik a csi jelenlétét. Az energia hatása érzékelhető, mely a hőmérséklettel kapcsolatos. A nem megerőltető gyakorlatok hatására is melegséget lehet érzékelni a testben, gyakori érzet a tenyér bizsergése.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Sok csikung gyakorlat

A Csung Jüan Csikung a gyakorlatokra épül. Vannak benne a fizikai testet megmozgató gyakorlatok, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet az elme lecsendesítésére. Az elmélet segít megérteni az adott mozdulatsort. Rendszeres gyakorlás nélkül nem lehet komoly eredményeket elérni.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Tárgyilagos, egyszerű

A csikung sok embernek egy elvont, misztikus rendszernek tűnhet, mely nélkülöz mindenféle logikát. A Csung Jüan Csikung egy logikusan felépített rendszer, melynek 5 szintje van. Mindegyik szintnek más és más a célkitűzése.  A rendszeres csikungozással a felállított célok megvalósíthatóak, a Csung jüan Csikung rendszer biztosítja hozzá a megfelelő technikát.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Több ezer éves, ősi tudás

A Csung Jüan Csikung Kínából ered. A keletkezésének az időpontját senki nem tudja pontosan, de az bizonyos, hogy 7000 évvel ezelőtt már létezett. Henan tartományban, ahol a híres Shaolini kolostor is áll, barlangokban, szentélyekben több ezer éves nyomokra bukkantak. Természetesen, akkoriban nem Csung Jüan Csikungnak hívták, mert nem volt mitől megkülönböztetni.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Mellékhatásoktól mentes

csikung-vilaga-orom-tanfolyam-gyakorlatok-gyakorlat-gyor-szombathelyMivel nem viszünk be a testünkbe külső szert, ezért mellékhatás sem léphet fel. A csikung gyakorlás kezdetén sokan számolnak be, arról, hogy felerősödnek a fájdalmaik. Ezeket átmeneti jelenségeknek hívjuk. A csikung gyakorlatokkal a test energiaszintjét nagy mértékben megemeljük. Az a megnövekedett energiaszint elkezdi nyomni, feszíteni a blokkokat az energiacsatornákon, mely kellemetlen érzettel járhatnak. További gyakorlással a blokkok oldódnak és megszűnnek a kellemetlen átmeneti jelenségek.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Családias, jó hangulat

A tanfolyamot kis létszámú csoportban végezzük (5 – 16 fő). A kis létszám lehetővé teszi, hogy minden egyes ember aktívan részt vegyen a tanfolyamon és a mozdulatokat az oktató felügyelete mellett begyakorolja. A tanfolyam párbeszédes formában zajlik, ha valami nem világos, a kérdést bármikor fel lehet tenni.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Közös gyakorlás online

Lehetőség van részt venni az online közös gyakorláson (kedden és csütörtökönként 20:30 – 22:30). A két órás intenzív gyakorlás nagymértékben segíti az energiaszint növelését. A közösen végzet gyakorlatoknál az energiák megsokszorozódnak.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Megvásárolható könyv

csikung-vilaga-konyv-dvd-qigong-book A tanfolyamon megvásárolható a Csung Jüan Csikung könyv, melyben részletes leírást talál a gyakorlatokról, az elméleti háttérről, illetve a Csung Jüan Csikung eredetéről és gyakorlatok hatásairól.

 

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Nemzetközi tanúsítvánnyal rendelkező oktató

Horváth Ákos a Nemzetközi Csung Jüan Csikung szövetség  engedélyével oktatja a Csung Jüan Csikung rendszerét.
– 2012 novembertől  jogosultság az I – szint oktatására
– 2015 májustól  jogosultság a II – szint oktatására
– 2017 augusztustól jogosultság az III – szint oktatására
– 2019 májusa OKJ-s sportedzői végzettség  megszerzése
– 2020 felnőttképzési nyilvántartásba vétel. Felnőttképző nyilvántartásba vételi száma: B/2020/003617
A regisztrált oktatókat a nemzetközi Csung Jüan Csikung oldalon találja.
Két napos Csung Jüan Csikung I -es szintű tanfolyam díja 33 500 Ft.  Előre utalás esetén kedvezményt biztosítunk, ha az utalást a tanfolyam hetének hétfő éjfélig elindítja. A tanfolyam díja ebben az esetben 29 900 Ft.
A tanfolyamra jelentkezni, illetve érdeklődni a gombra kattintva lehet:

Itt olvashat pár visszajelzést a tanfolyamról (kattintson a gombra):

Szeretném megköszönni, azt a kétnapos tanfolyamot amit tartottál. Nagyon jól éreztem magam és azóta is szorgalmasan gyakorolok. Egyre jobban megy és a testemben érdekes változások zajlanak. 🙂
Szilvia, Győr
Az tetszett a legjobban a tanfolyamon, hogy valóban lehetett érezni bizonyos dolgokat a gyakorlatok elvégzése során. Jól érthető magyarázatokkal és bemutatókkal lehet megtanulni az alapokat.
Csaba, Győr
Szia Ákos! Én köszönöm, hogy általad megismerhettem mindezt. Nagyon tetszik, és fantasztikus átélni és érezni a gyakorlatok során a tapasztalatokat, érzeteket, és változásokat. Sokat jelent nekem. Úgy érzem, hogy végre jó útra találtam. Egyre nagyobb lelkesedéssel és meggyőződéssel csinálom, nézek elébe. Sőt egyre inkább azt érzem szeretném megosztani másokkal is.
Ilona, Tatabánya

Ha Ön szerint is hasznos a csikung, akkor kattintson a Megosztásra!