Kapcsolat

csikung-vilaga-virag_zold-kapcsolatHorváth Ákos

(Adószám: 66245092-1-28)

Telefon: 00 36 20 482 77 14

Email: info (kukac) csikungvilaga (pont) hu

Web: www.csikungvilaga.hu

2002–től gépészmérnökként 3 évet töltöttem Kínában, Sanghajban. Ott megismerkedtem a kínai emberek gondolkodásmódjával, a kínai kultúrával. Az utcán és a parkokban fiatal és idős embereket láttam, miközben furcsa mozdulatokat végeztek, mint később kiderült csikungoztak.

Akos_Ez nagyon felkeltette az érdeklődésemet és elhatároztam, hogy én is szeretném ezt kipróbálni. Az interneten fellelhető információkat mind elolvastam, sőt videókat töltöttem le és utánoztam az ottani gyakorlatokat. Nagyon óvatos voltam, mert tudtam, hogy a nem megfelelően végrehajtott gyakorlatokkal akár károkat is okozhatok magamnak.

Mivel Sanghajban nem találtam olyan klubbot, ahol ezt megtanították volna nekem, így egészen 2009 –ig kellett várnom, mire a városomban, Győrben egy tanfolyam keretében megismerkedhettem a Csung Jüan Csikunggal. A tanítás nem mondott ellen az addigi világfelfogásomnak, sőt egy fantasztikus perspektívát vetített elém, megmutatta milyen gyakorlatokkal milyen célokat lehet elérni.

 

Az érdeklődésem és a kíváncsiságom tovább hajtott, így 2011-ben kiutaztam Pekingbe Hszü (Xu) Mingtang nagymesterhez. Az ő intézetben (Kundawell Institute) részt vettem egy 2 hónapos intenzív továbbképzésen (Kínai Képmedicina), mely segítségével a gyógyulni vágyok közérzetét lehet sikeresen javítani. A képzést követően családtagokon, ismerősökön próbáltam ki a módszer hatékonyságát. A kezeléseket követően, a pozitív visszajelzések megerősítettek abban, hogy egy valóban hatékony, működőképes módszert sajátítottam el. Erről részletesebben a Kezelés menüben olvashat.

2012 -től a sikeres tanári vizsga után oktathatom a Csung Jüan Csikung I. szintjét. Tanfolyamokat és előadásokat tartok Győr – Moson – Sopron -, Komárom – Esztergom -, Vas -, Veszprém -, és Fejér megyében.

2015 májusában a sikeres tanári vizsga után megszereztem a jogot, hogy oktathassam a Csung Jüan Csikung II. szintjét. A II -es tanfolyamra jelentkezni itt lehet.

2017 augusztusában egy hónapot töltöttem Kínában, Saolinban. Részt vettem Xu Mingtang Nagymester elvonulásán. Itt kaptam meg a lehetőséget, hogy oktathassam a Csung Jüan Csikung III. szintjét.

2019 májusában OKJ-s sportedzői végzettséget szereztem.

Az előadások, meditációk, tanfolyamok időpontjait a Naptár menüpontban találja.

csikung-vilaga-facebook-kapcsolat-face Keressen a facebookon is!

Csikung tanfolyamra jelentkezni itt lehet.