Tapasztalat

Tapasztalat – Akik már megtapasztalták a csikung jótékony hatását.

csikung-vilaga-orom-tapasztalat

Az általam (Horváth Ákos) vezetett Csung Jüan Csikung tanfolyamot végzettek élménybeszámolói olvashatók itt. Ők már tapasztalatot szereztek a csikung kedvező hatásairól és szívesen megosztják másokkal is.
Köszönöm a színvonalas, nagyon magas tudású tanfolyamot! A jó befogadó társaság és a kiváló ételek már csak ráadás! További tartalmas hatékony tanfolyamokat, jó egészséget és fejlődést kívánok.
Erzsébet, Kiskunfélegyháza
Nagy örömömre szolgált, hogy részese lehettem ennek a csodának a megismerésében, tanfolyam, illetve tábor keretein belül. Életenergiát, feltöltődést éreztem, rendkívül jó volt, hasonló gondolkodású emberekkel együtt lenni. Köszönet a lelkiismeretes, emberközeli, szeretetteljes, fáradhatatlan, mindenre kiterjedő tájékoztatásért, jó hangulatú oktatásért.
Erzsébet, Veszprém
Örülök, hogy részt vehettem a II-es tanfolyamon. Óriási élmény volt, sokat tanultam.
Eszter, Budapest
Számomra nagyon hasznos volt a tanfolyam, és igazán el tudtam mélyülni a meditációkban. Nem tudom szavakkal leírni, talán a csoda a megfelelő. Köszönöm hogy rávezettél erre az útra és lehetőséget biztosítasz Győrben a csikung tanulására.
Olivér, Győr
Kedves Ákos, köszönöm az elmúlt hétvégi tanfolyamot, mert ami ott elhangzott és érezhető vagy még csak sejthető volt, azt valóban nem lehet könyvből egyedül megtanulni. Komoly elköteleződésed bizonyíték számomra, hogy a Csung Jüan Csikunggal egy soha vissza nem térő lehetőséggel találkoztam, amivel ha nem élek, akkor a következmények miatt csak magamat okolhatom.
Katalin, Budapest
Köszönöm Ákos, fantasztikusan élvezetes és hasznos volt a kettes tanfolyam a számomra.
Judit, Szombathely
Kedves Ákos! Nagyon köszönöm, hogy részt vehettem a tanfolyamon. Egészen új világokat nyitottál meg, pedig már jártam jógára. Most egy egészen más módszerbe pillanthattam bele. Köszönöm Neked!
Viktória, Szombathely
Kedves Ákos! Szerintem is szuper volt a tábor! Örültem, hogy ott lehetek. Sok élménnyel, feltöltődéssel tértem vissza a szürke hétköznapokba! Fájt a szívem visszajönni a csodálatos helyről!
István, Székesfehérvár
Kedves Ákos! Köszönöm azt a sok minden jót, amit tanítottál. Azt gondolom élni fogok majd a 2-es tanfolyam adta lehetőséggel, amikor újra szembejön velem. Pont az érzelmi, lelki gyógyítás, gyógyulás érdekel.  Egyelőre gyakorolnám ezeket, hadd épüljön be a mindennapjaimba. Köszönöm még egyszer! Azt hiszem sokkal gazdagabb lettem.
Tímea, Veszprém
Köszönöm Ákos a képet és a tartalmas szép 7 végét! Nagyon jó volt az oktatás!😊  Örülök hogy rád találtam és sokat tanultam tőled!
Klára, Veszprém
Szia Ákos! Kicsit hagytam, időt a gondolatoknak, élményeknek, amit múlt héten tapasztaltam a táborban. Szeretném megköszönni amit kaptam a táborba, hogy pontosan mit azt nehéz megfogalmazni.
Kellemes légkört, érdekes, izgalmas embereket, és hatalmas tudással rendelkező táborvezetőt. Érthető és hiteles előadásmód, apró humorral megfűszerezve.
Jó volt kicsit kiszakadni a hétköznapokból, hasonló érdeklődésű emberek társaságában eltölteni egy hétvégét, látni-megérezni és átélni, hogy mindenki máshol tart az élet útján. Szerintem Csodák vannak csak észre kell venni őket, ezen a hétvégén aki akart talált magának. Jó kis csapat jött össze, remélem mindenki vitt haza ebből a kis csodából egy szeletet.
Katalin, Győr
Csodás hétvége volt, a béke lepelként néhány km-en beborította a környéket. A táj csendjét hajnalban egy-egy paripa nyerítése, az öreg bakkecske dörgedelmes mekkenése tette még biztonságosabbá, ÉLETtel telibbé, amire a szélrózsa minden irányából érkező madárfütty válaszolt. A friss levegőn, a NAP mosolyában végzett gyakorlatok alatt még a tóba csorgó víz hangja is segített elmerülni ÖnMag-unkban, a méhek, repkedő bogárkák kíváncsisága is segített JELEN lenni, elmerülni a MOST-ban. Az emberek kedvessége a résztvevőkön kívül is, legyen az a tulaj, pincér vagy istállómester, a kitárulkozó tavaszi táj, a növények életbe-rügybe-robbanása mindenhol, az ételek, amiknek alapanyaga lehet hogy 500 méteren belül nőtt, született, nevelkedett, tojódott, mind-mind hozzájárultak a test, a lélek s a szellem békéjéhez.
Ádám, Győr
Ezúton is szeretném megköszönni, hogy részt vehettem hétvégén ebben a remek hangulatú táborban. Nagyon jól éreztem magam, felüdülés volt számomra az elmúlt hajtós és stresszes hónapok után ez a 2,5 nap szellemi és testi kikapcsolódás és energiával való feltöltődés. Jó volt újra feleleveníteni az 1. szinten tanultakat, kicsit ismerkedni a 2. szinttel. A helyszín választás is tökéletes volt, ezt a nyugodt természetközeli környezetet, a tavaszi időjárást kitűnően “oldottátok meg” és akkor az ellátásról még nem is beszéltem!😀👍
Attila, Zalaegerszeg
… hát én nem tudom hogy létezhet e Ákos, de ma is csináltam 30 perces Nagyfa gyakorlatot és utána 20 perces Energianemesitést … és teljesen jó passzba kerültem… szinte elképesztően hihetetlen… létezik ez? hogy ilyen hamar képes ennyire jól hatni?
Gabriella, Budapest
Nagyon hasznosnak találtam a tanfolyamot, sok mindent már hallottam, tanultam, de új megvilágításba helyezte a dolgokat és az egyszerű gyakorlatok nagyon jól összefogják.
Eszter, Győr
Nagyon jól éreztem magam a tanfolyamon, és mostanra a lelkesedésem is megérkezett a folytatáshoz.
Melinda, Budapest
Szeretném még egyszer megköszönni a hétvégén kapott értékes információkat, tapasztalásokat. Elmesélve itthon, a férjem is szeretné elvégezni a tanfolyamot. 🙂 Úgy érzem, elindultam az egyensúly felé.
Zsuzsi, Veszprém
Kedves Ákos! Nagyon szépen köszönöm a tanúsítványt és egyben azt is, hogy ismétlőként újból megtapasztalhattam a belőled áradó energiát, nyugalmat. Rendszeres gyakorlóként már vannak csodálatos tapasztalataim, de a tanfolyam sok újat is adott. Ismereteim bővültek, pontosodtak, elmélyültek és megerősítettek abban, hogy még többet és többet gyakoroljak. Nagyon hálás vagyok, hogy általad megismerhettem a Csung Jüan Csikungot. Köszönöm!
Ica, Veszprém
Kedves Ákos!
Nagyon örültünk, hogy részt vettünk a tanfolyamon, érdekes és hasznos volt, kellemes volt a társaság is. Bízunk benne, hogy rendszeres gyakorlással pozitív változások lesznek az életünkben, javul az életminőségünk.
Zita és János, Budapest
Kedves Ákos!
Köszönöm hogy részt vehettem a tanfolyamon, köszönöm hogy átadtad a tudásod egy részét és köszönöm szépen a tanúsítványt.
Emilia, Székesfehérvár

.

Kedves Ákos!
Szeretnék köszönetet mondani a kecskeméti tanfolyamért. Nagyon sokat kaptam tőle, Tőled.
Tünde, Kecskemét
Kedves Ákos!
Köszönöm a 2 napot, a színvonalas, érthető, figyelmes oktatást. A gyakorlatokat beleszövöm a mindennapjaimba, érzem is pozitív hatásukat.
Erzsébet, Győr
Nagyon megszerettem a csikungot 🙂 ! Köszönet érte Neked:) !
Zsuzsanna, Budapest
Jó volt a tanfolyam és örömmel csinálom a gyakorlatokat egyelőre minden nap. Mindenképpen szeretnék részt venni a II. szint tanfolyamán is.
Zoltán, Budapest
Köszönöm szépen a II-es tanfolyamot, ez az egész kezd nagyon hasonlítani arra, amit elképzeltem magamnak. :)))) Remélem, hogy lassan én is elkezdek hasonlítani arra, akit elképzeltem magamnak.
Niki, Budapest
… Még egyszer köszönöm szépen, hogy megmutattad és átadtad a tudásod egy darabját múltkor.
Katalin, Győr
Azt mondtad Ákos, hogy “ugye nem erre számítottál” … Tényleg nem! .. Sokkal többet kaptam mint amire számítottam. 🙂 Hálás köszönet! 🙏🙂 Várom már a csikung II. szintű tanfolyamát. 😄
Lívia, Balatongyörök
Nekem már ott a tanfolyamon rengeteg sikerélmény volt! 🙂 Sok mindenről olvastam, tanultam eddig, de most kezdett el minden valahogy “valósággá válni”. Most kezdtem el érezni, hogy ez tényleg működik. Most döbbentem rá, hogy mindezt csak hinni akartam, és nem is hittem igazán. De ez most átfordult. Nyitott vagyok mindenre, de egyben rettentően szkeptikus is. Igazán akkor hiszem el a dolgokat, ha saját magam megtapasztaltam. 🙂
És azért is hálás vagyok Neked is, a Jóistennek is ezért a hétvégéért, mert nagyon jól kiegészítette az akupresszúrán tanult dolgokat, és sok összefüggést itt értettem meg. Persze, tudom, hogy még nagyon-nagyon az út elején vagyok, de éppen ez éltet, hogy ha ez már most ilyen izgalmas, mi lesz később! 🙂
Bernadett
Összefoglalva a hétvégét gondolom mindenki máshogy érezte magát, ezek az én érzéseim: Szimpatikus volt a nyugodt pozitív kisugárzásod, hogy nem érthetetlen nyelven beszéltél, egyszerűen, érthető módon közelítettél meg mindent. Csak annyit mondtál amit még be tudott fogadni az agyunk. Gyakorlatok érthetőek voltak, jó érzés volt, hogy velünk együtt csináltad. Nagyon szépen összeállított és kidolgozott tanfolyamod van örülök, hogy rátaláltam és részt vettem rajt.
Katalin, Győr
Köszönöm szépen a hétvégét, nagyon jól ereztem magam!
Utalom a pénzt, mert mindenképp részt szeretnék venni a II -es tanfolyamon.
Anita, Szlovákia
Sajnos, nem gyakorolom naponta a csikungot, viszont többet gyakorlom, mint amire gondoltam, hogy fogom. És nagyon szeretem! Szeretnék jelentkezni a II -es szintű tanfolyamra.
Niki, Budapest
Hálás vagyok, hogy elindítottál egy úton. Új felfedezéseket tehetek magamról, amiről korábban nem gondoltam volna, hogy erre képes vagyok. Köszönöm.
Lenke, Szombathely
Életmentő energiák jönnek a csikungozástól minden szinten és, mint egy vízbe dobott kavics-keltette fodrozódás, növekednek e jó energiák a környezetemben is.🙂💓
Cseperke, Budapest
Kedves Ákos!
Köszönjük az oktatást, jó volt megismerni a Csikung elemeit és kicsit kinyitni a szemünket egy olyan világra, amit eddig nem ismertünk.
Gergely, Győr
Köszönöm szépen, Ákos!
Éjjel egy nagy betegség lepett meg, … Nem bíztam a véletlenre, mert bevettem két algopyrint, de utána is éber voltam majd’ egész éjjel és keringettem a piros gömböt a Kis égi körben
S lőn.
Ki tudtam lőni.
Ma volt az első munkanapom 3 és fél év kisgyerekezés után és eléggé fontos lett volna, hogy ne jelentsek beteget.
Be tudtam menni, elment a betegség. Pedig láz is volt és eléggé odavoltam még hajnal 1-kor. 🙂
Köszönöm a tanításokat!
Niki, Budapest
A tanfolyam után 3 napig azt vettem észre, hogy ha mentem valahova vissza kellett kérdeznem, mert észre se vettem, ha szóltak hozzám… a befelé fordulás annyira jól sikerült, hogy ha épp nem beszélgettem senkivel, (mentem az úton, vásároltam vagy itthon) mélyen belül voltam… nagyon köszönök mindent… tegnap éjfélkor csikungoltam, mert sokkal jobb nekem a nap végén, amikor nincs már dolgom és nem zavar be semmi… már ráéreztem a darumadárra is, a nyakamban van a mozdulat és azt teszi nagyon jól helyre. Napról-napra fejlődök a gyakorlatokban. Olvasom a könyvet is, és nagyon tetszik, nagyon teljes a könyv, minden felmerülő kérdésre megkapom benne a választ. Eddig egy napot se hagytam ki, és újra kell terveznem a napi beosztásomat, de a csikungnak minden nap lesz benne hely! Legyen csoda szép napod! 🙂
Erika, Tata
Köszönöm Ákos, sokat adott ez a 2 nap! Örülök az új Ismerősöknek is, jó kis csapat jött össze! 💜🙏
Ivett, Szlovákia
Fantasztikus volt ez a két nap! Teljes a feltöltődés😊 Hálás köszönet mindenért! 🙏🤗🤗
Barbara, Tata
Nagyon hálás vagyok Neked a tanfolyamért!
Ádám, Győr
Néhány éve Sokorópátkán vettem részt egy táborotokon, remek volt és hatalmas élmény. Mostanában kezd újra élni/megérni bennem a csikung gyakorlás, mélyebb megismerés utáni vágy.
Gabriella, Szeged
Kedves Ákos !
Én köszönöm, hogy részt vehettem a Csikung tanfolyamaidon. Általad a Csikung életem részévé vált. Nagyon hálás vagyok neked és bízok benne, hogy még fogunk együtt Csikungozni!
Petra, Keszthely
Nagyon köszönöm még egyszer, hogy kiscsoportos létszámmal is megtartottad az oktatást. Édesanyám azóta is erről a két napról beszél, ezáltal engem is újra tanítva az alapokra. Minden nap együtt álljuk a Nagy Fát, az öröm egyre csak növekszik bennem, ahogy minden nappal újabb és újabb pozitív élményekről számol be, ezzel egy kicsit emlékeztetve arra, amikor három éve én kezdtem el a Csüng Jüan Csikung gyakorlását. Köszönöm, hogy szemmel tartod az Ő fejlődését is…
Anett, Veszprém
Köszönöm szépen Ákos a lehetőséget, hogy részt vehetek a III-as tanfolyamon. Nagyon várom, hogy újra együtt legyünk és megtapasztalhassam azt az energiát, ami belőled árad. Ez a második szint fantasztikus volt. Az előadásmódod, a szerénységed, a nyugalmad, a tudásod, a társak, akikkel együtt gyakoroltam, még jobban megerősítették, hogy nekem ezt kell csinálnom. Igaz, most már fél éve a mindennapjaim része lett, de az utat folytatom kell. Hatalmas segítség ez nekem a mindennapokban, hisz rengeteg energiát merítek belőle. Boldog vagyok és hálás, hogy rád és a Csung Jüan csikungra találtam.
Ilona, Veszprém
Köszönöm a hétvégi oktatást, azóta is gyakorlom, és nagyon jól érzem magam tőle!
Szilvia, Sárvár
Kedves Ákos!
Minden nap gyakorlok valamit. Ha többet nem tudok, a bevezető gyakorlatokat mindenképp megcsinálom. Ez alatt az egy hét alatt érezhető változások történtek, a kollégák is észrevették. Másképp viszonyulok emberekhez, történésekhez, végre tudok mosolyogni csak úgy önmagamtól. (Ámbár a lottón nem nyertem). 😏 Köszönöm, a könyvet is olvasom. Azt gondolom, érdemes a II. szintet is megtanulni, ezért úgy döntöttem, hogy befizetem az előleget.
Zsuzsanna, Budapest
Kedves Ákos!
Nagyon köszönöm a lehetőséget, hogy részt vehettem a hétvégi tanfolyamon! Hasznos volt számomra. Mindenképpen gyakorolni fogok, mert úgy érzem sokat fog segíteni egészségem javításában. Ami még céljaim közt szerepel, hogy leküzdjem végre szorongásaim, bátrabb, magabiztosabb legyek, amit úgy érzem ezzel a tanfolyammal, gyakorlással, és ennek folytatásával sikerül majd leküzdenem.
Ildikó, Zalaegerszeg
A csikung beépült a mindennapi életembe. A februári tanfolyam óta, minden nap gyakorlok. A Nagyfát egy órán át szoktam, de most már képes vagyok még hosszabb ideig végezni. A többi gyakorlatot is rendszeresen, napi szinten végzem. Hihetetlen, hogy mennyi pozitív változást hozott az életembe. Energia, erő, vitalitás, életkedv, nyugalom, egészség… és még sorolhatnám. Köszönöm, hogy általad megismerhettem ezt a csodát.
Icu, Veszprém
Kedves Ákos! Először is szeretném megköszönni ezt a fantasztikus hétvégét. Megerősítettél abban, hogy ez az én utam. Szorgalmasan gyakorlok és az eredmények már most megmutatkoznak. Mindenképpen részt szeretnék venni a ll-es szintű tanfolyamon. Hálával és nagy szeretettel kívánok neked minden jót addig is!!
Ilona, Veszprém
Nagyon tetszett a tanfolyamod és örülök, hogy megismerkedtünk.
Tamás, Székesfehérvár
Nagyon köszönöm azt a tudást és tapasztalatot amit Tőled kaptam/kaptunk a tanfolyamon és hogy elindítottál minket a csikung világában. Minden nap lelkesen csinálom a gyakorlatokat. Új éreztem/tapasztalataim vannak a gyakorlatok közben…
Szilvia, Online tanfolyam
Nagyon jól éreztem magam az Online tanfolyamon! Sokat tanultam tőled szeretnék majd a II -es szintű csikung tanfolyamra is jelentkezni de majd ősszel! Addig gyakorlom a tanultakat! A tapasztalatom, hogy az életerőm egyre jobban kezd visszatérni, az első pár napban a Nagyfa gyakorlat után a testem nagyon felmelegedett, viszont ezzel ellentétben fáztam és néha reszkettem is! Úgy érzem szépen oldódnak a blokkjaim mert van mikor elsírom magam a gyakorlatok közben vagy a végén! Utána megkönnyebbülök! Úgy érzem nagyon sokat segít nekem a tőled tanultak és nagyon hálás vagyok neked! 
Petra, Keszthely
Olyan élményt, érzést adott, hogy még most is a hatása alatt vagyok. Örülök, hogy elvégeztem nálad a tanfolyamot.
Ilona, Győr
 Pár napja kezdtem el a rendszeres gyakorlást! 🙂 Erre most igazán szükségem van!
Helga, Veszprém
Egyébként csak jót tudok mondani, szinte minden nap csinálom a gyakorlatokat… Észre veszem, hogy változom, máshogy reagálok bizonyos helyzetekre, kiegyensúlyozottabbnak is érzem magam.  És jók a keddi és csütörtöki gyakorlások is.
Ildikó, Győr
Nagyon érdekes és hasznos volt a tanfolyam. Nagy hasznunkra lesz a jövőben, alkalmazni fogjuk az Általad elmondottakat!
Andrea, Sopron
Az utolsó heti online órákon már végig álltam a Nagyfát! Minden reggel megcsinálom a bevezető gyakorlatokat, és ha nem Zumba órám van, este kibővítve is megcsinálom a Nagyfával, a Kis Égi Körrel, az Energianemesítéssel. Ez heti két-három nap. Köszönöm az eddigi közös alkalmakat, sokat tanultam, hálás vagyok érte!
Ágnes, Székesfehérvár
…Meggyőződésem, hogy a csikung eszmeiségének megismerése hozzásegítheti a hallgatókat a Kínával kapcsolatos átfogó tudás mélyebb szintű elsajátításához. Ön, mint a  magyarországi csikung oktatás elismert szakértője olyan értékes ismeretanyaggal szolgálhat hallgatóinknak, amely nagymértékben járulhat hozzá a képzés sikeréhez…
DR. KASZNÁR ATTILA egyetemi adjunktus; a Kína Kollégium vezetője
Kedves Ákos!
Hálásan köszönöm az eddig átadott elméleti és gyakorlati tudást! Óriási hasznát veszem jelenlegi problémáim megoldásában!
Viktória, Veszprém
Online csikung! Zseniális találmány. Otthonról, kényelmesen mégis egy nagy csapattal együtt gyakorolunk minden héten kétszer kiváló oktatónkkal. Csodás érzés, hatalmas energia a Mindenség energiája. Nincs tér és idő. A külföldi társaink és élvezhetik az internet áldásos hatása által.
Csilla, Győr
Nagyon jó érzés, és hihetetlen öröm, hogy folytatódik az online csikung gyakorlás, amin továbbra is szeretnék részt venni.
Gabriella, Győr
Szia Ákos! Én köszönöm, hogy általad megismerhettem mindezt. Nagyon tetszik, és fantasztikus átélni és érezni a gyakorlatok során a tapasztalatokat, érzeteket, és változásokat. Sokat jelent nekem. Úgy érzem, hogy végre jó útra találtam. Egyre nagyobb lelkesedéssel és meggyőződéssel csinálom, nézek elébe. Sőt egyre inkább azt érzem szeretném megosztani másokkal is. Mindenképpen megyek a III. szintre is.
Ilona, Tatabánya
.
Örülök, és jó érzéssel tölt el, hogy rátaláltam a Csikung világára, valamint, hogy a tanítványod lehettem! Köszönöm, hogy hónapokon keresztül lehetőséget adtál az online közös gyakorlásra!
Gabriella, Győr
Köszönöm ezt a szép hétvégét, mindazt amit átadtál nekünk, ismeretek, energia, és még szavakkal nehéz megfogalmazni mi mindent. Utat nyitottál, és ezért, hálás vagyok. Az elkövetkező hetekben, hónapokban lesz mit az életem szerves részévé tenni, tanulni, gyakorolni, és alkalmazni. Örömmel várom majd a folytatást.
Ilona, Tatabánya
.
Ezúton szeretném kifejezni szívből jövő hálás köszönetemet, hogy elindítottad a közös webes csikung gyakorlást.
Több, mint egy holdhónap telt el azóta, hogy az egyes szintű kurzuson Szombathelyen Veled részt vehettem. Úgy érzem Eljött az idő, hogy Veled, a tanítómmal az eddigi csikung tapasztalataimat megosszam. Nagy lelkesedéssel és felfedezés vággyal vágtam bele egy olyan utazásba szeptemberben, aminek csak az elejét láttam, de fogalmam sem volt róla, hogy erre az útra a hátizsákomba a lelkesedésemen kívül nagy adag kitartást, akaraterőt és önkontroll is be kell, hogy csomagoljak. A csikunghoz vezető út térképét a bevezető tanfolyammal és a könyvekkel megadtad, de az úti célhoz vezető saját utamat már nekem kellett kitűznöm.
A tanfolyam után két hét telt el, amikorra a mindennapjaim részévé vált a csikung gyakorlása. Minden reggel fél ötkor kelek, keltem, majd a bevezető gyakorlatok után nagy fát állok, álltam, majd levezető gyakorlatok és irány a munka. Ebédszünetben tágítottam tudásomat az általad adott csikung könyvekből. A harmadik héttől esténként  beépítettem az energia nemesítést. Az első két három hétben számomra eddig ismeretlen megtapasztalások értek. Elkezdtem megérteni a csikung miért az élet egyszerű tudománya. A lakóterünket elkezdtem más szemmel nézni, a mindennapokban elkezdtem érezni az embereket, elfogadni a folyamatokat, vezetés közben az autókat és újra elkezdtem hallani a madarakat a bogarakat egyáltalán mindent, ami mindennapokban körülvesz. Véletlenül St. Jakob am Waldéban kirándulás közben egy 600 vagy 800 éves fát fedeztem fel. Az ételek, fűszerek, teák, természetben gyűjtött kincsek (gombák, füvek, virágok, gyümölcsök) mind intenzívebben szólították meg, úgy, ahogy eddig még talán soha nem éreztem. A családom, a párom elkezdtem érezni, azonnal látva a helyes megoldást bármiről is volt szó…
Anett, Szombathely
.
Talán emlékszel rám, a szombathelyi csoportban voltam Nálad tanfolyamon. Azóta is buzgón, napi szinten gyakorolok és nagyon hatékonynak találom a csikungot úgy a testemnek, mint a lelkemnek, szellememnek is. Nagyon boldog vagyok, hogy Hozzád vezetett az utam és nagyon várom a folytatást.
Csilla, Szombathely
Köszönöm a III-tanfolyam élményét, érzéseit. Nagyon sokat adott. Megerősített abban, hogy nagyobb türelemre, befelé fordulásra van szükségem, hogy tapasztalatot szerezhessek.
Lenke, Kőszeg
Kedves Horváth Ákos! Érdeklődni szeretnék, hogy személyesen Ön tartja-e a soron következő sárvári illetve a győri alaptanfolyamot? Valamelyiken szeretnék részt venni, de ha lehet az Ön vezetésével.
Kinga
Köszönöm a lehetőséget a tanfolyamra, nagyon várom már! Kriszti ajánlotta, ódákat zeng róla, mióta tavasszal elment a kezdő tanfolyamra. 🙂
Sándor, Veszprém
Köszönök mindent, nagyon tetszett a csikung, igyekszem is minél többször gyakorolni.
Marianna, Szombathely
Szívből kívánok mindenkinek ilyen magas színvonalú, hatalmas és hasznos tudásanyagú, komplex rendszert nyújtó képzést. Mintha 5 évet végeztem volna az egyetemen. Egy teljes világot kaptam. Kivételes, nagyszerű és jó humorú emberek társaságában. Magasan kvalifikált, elhivatott oktatóval.
Sok éven keresztül rengeteg képzésen, tanfolyamon voltam már. Közülük alig tudok említeni olyan értékeset, mint, amit ez a csikung oktatás nyújtott. Hála és köszönet Horváth Ákosnak érte!
Csilla
Hálás vagyok ezért a tanfolyamért! Nagyon sokat adott. Minden nap fogok gyakorolni, és próbálok a közös gyakorlásra  is eljárni. Annyira jó, hogy ilyen sok volt a gyakorlat, mert nagy biztonságot ad, hogy pontosan tudom, mit, hogyan csináljak. Külön örülök a személyednek, mert olyan magabiztos nyugalommal és türelemmel voltál felénk, és annyira figyelmes gondoskodást kaptunk, ami plusz értéket adott az egésznek.
Szóval köszönök mindent, és kérlek, feltétlenül szólj, ha lesz 2-es. Mindenképp megyek!
Judit, Győr
Végtelen hálával és köszönettel tartozom ezért a fantasztikus oktatásért.
Csilla, Győr
.
Folyamatosan gyakorlok. Tegnap kezdtem újra dolgozni. A 10 órát simán ledolgoztam, észre sem vettem, egyáltalán nem voltam fáradt.Tudom, hogy ez mind a csikung eredménye, örülök a találkozásnak.
Marika, Marcali
Kedves Ákos! Köszönöm a leveled és a képeket. Nagy élmény volt a tanfolyam. Amikor csak tudok gyakorlok.
Teréz, Keszthely
.
csikung-vilaga-relaxedNagyon jól éreztem magam a tanfolyamon. Sok információval lettem gazdagabb. A gyakorlatok alatt nem nagyon sikerült arra gondolnom amit mondtál, ennek ellenére feltöltődtem. Este és reggel az energianemesítéssel próbálkozom, sokkal pihentebb vagyok és így a napot is meg tudom hosszabbítani. Hálás vagyok a univerzumnak, hogy rád találtam, neked pedig köszönöm a tudásod átadását és a színvonalas tanfolyamot.
Szilvia, Győr
.
Nagyon jól éreztem magam a tanfolyamon és sok új dolgot tanultam. Gyakorlok, és már tapasztalom a  változásokat.
Marianna, Tata
.
Élmény volt a Csikunggal megismerkedni, részt venni, jól éreztem magam. A gyakorlatokat minden bizonnyal beépítem a napi rutinba.
Mónika, Győr
.
Nagyon köszönök mindent, remek dolog amit csinálsz és profi módon adod át a tudásodat, gratulálok! 🙂 Mindenképpen megyek majd a következő tanfolyamra, figyelem magamat, mikor állok készen rá. 🙂
Eszter, Győr
.
Szeretném megköszönni így utólag is azt az élményt és tudást amit kaptam a múlt hétvégén. Azóta minden nap gyakorolok. Van egy-két gyakorlat amit nehezebben tudok elvégezni, de igyekszem. Bízom benne, hogy a gyakorlás meghozza gyümölcsét.
Edit, Győr
.
Köszönöm a sok tanítást, amit tőled kaptunk, élmeny volt az egész hétvége számomra! Mindenképp szeretnék részt venni a 2-es tanfolyamon is. Azóta minden nap gyakorlok egy keveset és már a dvd-t sikerült megnéznem. Köszönök mindent!
Erika, Szlovákiából
Reggelente 45 -50 perc Nagyfa, 20 – 25 perc után kezdem magam jól érezni! Úgy érzem egy óránál több is menne! Esténként 30 – 30 perc Energianemesítés és Kis Égi Kör, egymás után! Sokkal energikusabb vagyok. Azt érzem, hogy egész nap lenne kedvem gyakorolni!
Gyula, Szombathely
.
Szeretném megköszönni ismét ezt a kellemes és hasznos  hétvégét! Mindenképpen szeretném majd a következő szintet is elvégezni
Erzsébet, Veszprém
.
Fantasztikus megéléseim és tapasztalataim lettek a január végi tanfolyam óta. Nem maradt még azóta ki nap, hogy ne gyakoroltam volna.
Tímea, Veszprém
.
Már pár nap után is nagyon jó élményeim vannak a módszerrel, minden nap gyakorlok amennyit csak tudok, gyűlik az energia és “izzanak” a pályák. 🙂 A Nagyfa gyakorlattal eddig még csak pozitív élményem volt, többször vettek azóta körbe különféle emberek és azt vettem észre, hogy a gyakorlásával egy magasabb rezgésre kerülök, ahol a negatív információ nem talál utat hozzám. A lábaim még mindig hidegek, de a Kis Égi Kör gyakorlat mindig teljesen átmelegít, várom hogy ez a hatás ne múljon el.
Attila, Szombathely
Nagyon jó visszajelzést kaptam a masszőrömtől múlt pénteken, azt kérdezte, hogy ” mit csináltál 1 hét alatt a hátaddal, hogy egy összehúzódást sem találok, teljesen laza ?”. :-). Elmeséltem neki a Csikung oktatást, hogy mennyire pozitívan hat ránk! Köszönöm, hogy megosztod tudásodat.
Viki, Szentgotthárd
.
Írok a tanfolyam és a mindennapos gyakorlás tapasztalatairól – amely egyelőre természetesen még igen a kezdetén, gyermekcipőben jár -. Azt elöljáróban el kell mondanom, hogy sokféle tanfolyamot végeztem és gyakoroltam az “energia, energia áramlással kapcsolatban ” de most éreztem úgy, hogy megtaláltam az “igazit”, hazaérkeztem. Erős késztetésem van arra, hogy minden nap végigcsináljam a gyakorlatsort. És ami változott ebben az elmúlt 9 napban: Ami már a tanfolyami napokon is változást hozott: Növekedett az önbizalmam. Kevesebbet alszom, energikusabb vagyok az előző 9 naphoz képest. A Fa gyakorlat alatt a fejem önkéntelenül mindig balra húzott, változás, hogy a mai napon szinte mozdulatlan volt már… az energia dolgozik…
Ágnes, Tata
.
A tanfolyam óta folyamatosan gyakorlok. Minden nap állok nagy fát, az alapgyakorlatok mellett, energiát nemesítek és a kis égi kört is csinálom. Egy hét után már nagyon erősen éreztem az energiaáramlást, minden nap egyre feljebb ment a testemen (gondolom, ahogy megnyíltak a csatornák) az energia. A kis égi körnél vastag sávban érzem az égető érzést. A kezeim vibrálnak, mintha hangyák mászkálnának rajta. Nyugodt vagyok, érzem, hogy végre azon az úton vagyok, amin kell lennem.
Melinda, Veszprém
.
A múlt hétvégén végeztem el a Csikung 1-es tanfolyamot, amiért hálás vagyok a sorsnak, hogy ide vezetett…. és persze Neked is Ákos, hisz sokat változtam a mindennapi életemben…..több energiám van, jobban alszom- kipihenten ébredek! ?
A tanfolyamot nagy izgalommal vártam, s az ott tapasztalt dolgok felül is múlták a várakozásomat! Családias környezetben folyt a tanulás ? , jól begyakorolt mozdulatokkal engedett csak el minket az Ákos. Az biztos, hogy ezt meg kell tapasztalni!!!
Mindenkinek el kéne ide jönnie!
Szívből ajánlom! ?
Köszönöm, hogy itt lehettem és alig várom a 2-es szintű tanfolyamot! ?
 Andrea, Győr
Örülök, hogy részt vehettem a tanfolyamon, nagy hatással volt/van rám. Nem gondoltam volna, hogy nálam működni fog. Egyszerűen fantasztikus az érzés ami átmegy rajtam.
Eszter, Győr
.
Jó volt a tanfolyam nagyon 🙂  Nekem tetszett. Várom a következőt is. Természetesen gyakorolni fogom, mert másképp nem megy. Tegnap beállt a nyakam és a  Szent Daru vizet iszik gyakorlatot lelkesen alkalmaztam 🙂
Sokkal könnyebb vagyok és egyben tele vagyok energiával azt érzem 🙂  Köszönöm a segítséged  🙂
Nikoletta, Tata
.
Köszönöm a csodálatos két csikung napot, szuper volt, nagyon jól éreztem magam.
Klári, Székesfehérvár
.
A tapasztalataim a csikunggal kapcsolatban, azt hiszem, erősen eltérnek az “átlagostól”. Nehéz röviden, tömören megfogalmazni.
Nagyon élvezem, a gyakorlatok után energikusabb leszek, az ízületi “zajaim” csendesednek. Bár nekem nem ez az elsődleges rendszer, amit alkalmazok, de tudásanyaga, és az ezáltal átélt megtapasztalások nagyon fontosak (és érdekesek) a számomra. Bennem a két rendszer teljesen jól megfér egymás mellett, egymást kiegészítve, hisz végül is mindkét rendszer célja, az ember, mint egységes egész, harmóniába/rendbe hozatala. Örülök, hogy rátaláltam a csikungra, és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki.
Eszter, Székesfehérvár
.
Mióta a csikungot csinálom, sokkal több az energiám, észrevettem, hogy kevesebb alvásra van szükségem, és hétvégén több energiám marad a kertészkedésre mint korábban.
Olyan, mintha egy energiaszinttel feljebb léptem volna. Rendszeresen futok és jobban megy a futás is, gyorsabb vagyok közben és nem fáradok el annyira utána. Kb. 2 hónapja kezdtem a csikungot, ezalatt az idő alatt, csak egy nap nem gyakoroltam. Még hosszú futások után is csinálok legalább 15 perc nagyfát. Észrevettem, hogy a nagyfa gyakorlása közben felfrissülnek a futásban elfáradt izmaim. A csikung gyakorlása óta egyre gyorsabb vagyok, és egyre jobban bírom a hosszabb távokat. A gyakorlatok közül a nagyfa a kedvencem, az eddig megismert gyakorlatok közül egyértelműen ez a leghatékonyabb. A rekordom 50 perc belőle, általában napi szinten 30-35 percig csinálom. A tanfolyamot nagyon élveztem, kis csoportos foglakozások voltak. A végére nagyon családias lett a hangulat. Az Ákos nagyon profi módon elmagyarázta a gyakorlatokat, figyelt mindenkire, kijavította a hibákat. Az 1-es szint után egy hónappal a 2-es szintet is elvégeztem. A 2-es gyakorlatok egy kicsivel nehezebbek, mint az egyesek, de cserébe sokkal intenzívebbek az érzetek. Ajánlom mindenkinek, hogy ha teheti minél hamarabb kezdje el a gyakorlást.
Péter, Székesfehérvár
.
Csikungozás után mindig energikusabb vagyok. Általában több az energiám. Úgy érzem, lelkileg is jó hatással van rám. Amikor napközben valami olyan dolog történik, ami érzelmileg negatívan érint, akkor azt figyeltem meg, hogy a csikungozás után ezek a rossz érzések teljesen elmúlnak, jó kedvem lesz. : )
Valahogy olyan, mintha az emberekkel kicsit nyitottabb lennék, pedig ez nem tudatos egyáltalán. Egyik alkalommal, amikor a II. szintű Nagyfát csináltam, azt vettem észre, hogy örül a lelkem, hogy csinálhatom. : ) Magam is meglepődtem rajta. : )
Enikő, Székesfehérvár
.
Szeretném még egyszer megköszönni, hogy nálad tanulhattam. Úgy érzem, a csikung teljesen megváltoztatta az életem! Sokat szenvedtem tőle régebben, hogy úgy éreztem, hogy némelyik ember szívja az energiámat, vagy úgy, hogy sokat beszél hozzám és negatív mondanivalója van. Hajvágásnál éreztem, amikor a vendég mögött álltam, hogy mintha a napfonatomon keresztül menne el az energia. A minap vettem észre, hogy ezek a dolgok is megszűntek, ill. már rég tapasztaltam ilyet.
Andi, Székesfehérvár
.
Nagyon jó volt a tanfolyam, és amilyen könnyedséggel levezetted, humorral átitatva ezt a nagyszerű módszert, külön köszönöm.
Gabriella, Székesfehérvár
.
Én elvégeztem a tanfolyamot, és már közvetlenül utána is tapasztaltam pozitív hatását! Azóta is gyakorlom, olyanná vált, mint a mindennapi fogmosás. Ha mégis kimarad, hiányérzetem van. Az energiáim egyenletesen áramlanak. Nyugodtabb vagyok és energikusabb. Egy eszközt kaptam a kezembe, és rajtam áll, hogy használom-e! Aki nem hiszi járjon utána! 🙂
Szeretettel ajánlom! 🙂
Andrea, Székesfehérvár
.
Örülök, hogy részt vehettem a csikung tanfolyamon. Nyugodt, derűs légkörben, interaktívan folyt az oktatás. Optimális volt az elmélet és a gyakorlás aránya. A kis létszámú csoportban mindenkire jutott idő, figyelem, az összes kérdésünkre választ kaptunk.  Én szívesebben csikungozom a természetben. Évszaktól és az időjárástól függően a tanfolyamon is jó lenne többet gyakorolni a szabadban. Jó alapot kaptunk, a tanfolyam elvégzése után önállóan tudom végezni a gyakorlatokat, de a későbbiekben szeretnék ismétlőként visszatérni.
Gabriella, Szombathely
.
Fantasztikus volt a tanfolyam két napja. Abban biztos vagyok, hogy a gyakorlás nálam rendszeres lesz.
Katalin, Csorna
.
csikung-vilaga-towelSzeretném megköszönni, azt a kétnapos tanfolyamot amit tartottál. Nagyon jól éreztem magam és azóta is szorgalmasan gyakorolok. Egyre jobban megy és a testemben érdekes változások zajlanak. 🙂
Szilvia, Győr
.
Az tetszett a legjobban a tanfolyamon, hogy valóban lehetett érezni bizonyos dolgokat a gyakorlatok elvégzése során. Jól érthető magyarázatokkal és bemutatókkal lehet megtanulni az alapokat.
Csaba, Győr
.
Azt már a tavaly tavaszi előadásod után megtapasztaltam, hogy hatalmas energiákat mozgat meg a csikung, tehát szeretném majd gyakorolni, de szeretném hozzá a könyvet is 🙂
Gabriella, Székesfehérvár
2014 októberében végeztem el a tanfolyamot, utána egy ideig gyakoroltam. Emlékszem, volt egy napom, amikor több, mint 40 percig Nagyfát álltam, és az a napom tele volt kisebb-nagyobb csodákkal. Amire emlékszem, hogy az, akit napok óta fel akartam hívni egy időpontért, és utcán még sose találkoztunk, velem egyszerre ment be ugyanabba a boltba. Akitől pedig sürgős email-t vártam, megszólított a buszmegállóban.
Erzsébet, Székesfehérvár
.
Sokkal többet bírok fizikailag, ha gondom akad, az abból fakad, hogy mindent egy nap alatt akarok megcsinálni, többször túlerőltetem magam. Viszont gyorsabban regenerálódom.
Ibolya, Sopron
csikung-vilaga-elmenybeszamoloKöszönöm, hogy elhoztad Győrbe a Csikung tanulás lehetőségét! Májusban végeztem az 1 szintű tanfolyamot. Kisebb-nagyobb lendülettel gyakorolok is. Említetted, hogy variálható a gyakorlatok sorrendje, ahogy időnk engedi. Én kipróbáltam milyen az, amikor éjszakai forgolódás helyett Csikungot gyakorlok. Már az első is ámulatba ejtett! Minden tagom megelevenedett, a feszültség “kirázódott” belőlem. Önkéntelen mozgásba kezdtek a végtagjaim, de ezáltal kioldódott a görcs is. A gyakorlási időm kb.másfél óra volt. Ezen tapasztalaton fellelkesedve, másik hajnalban kipróbáltam a Kis Égi Kört. Hát, az egy csoda lett! Meglestem az órát, mégis tudjam meddig bírom, és elindítottam a forró-vörös gömböt! Úgy, egy órája csikungoztam már, amikor arra észleltem, hogy elakadt a gömb a hátgerincem egyik pontján. Kitaláltam, hogy itt parkoltatom addig, amíg be nem indul magától. Pulzál a gömb rendületlenül, míg egy nagy sóhaj ki nem szakad belőlem! -Ekkor olyan érzés töltött el, mint stresszoldásnál- megkönnyebbültem! Azt éreztem, hogy az Aurámból kioldódik a görcs, és én finoman “lebegek”. Innen már éberebben figyeltem és még háromszor történt elakadás- gömbparkoltatás-lebegés érzés. Végül is, két órásra sikeredett a Kis Égi Kör gyakorlási ideje!!! Következő alkalmakkor kevesebbszer akadt el a gömb és nem volt olyan intenzív a lecsengése sem. A tapasztaláson felbuzdulva, váltogattam hajnal felé a Kis Égi Kört az Energianemesítéssel felváltva-nappal a többi gyakorlatot végeztem. Az Energianemesítés melegét is egy órás pulzálás után kezdtem érezni.
Összegezve rövid Csikungos tapasztalásomat: a meglepő reakciók minimum egy órás gyakorlást követően jelentkeztek! Megértettem ezekből, hogy érdemes a gyakorlási időt minél hosszabbra növelni
Zsuzsanna, Győr
.
Nagyon tetszett a tanfolyam, sok érdekes és hasznos dolgot tanultam. Azóta is rendszeresen végzem a gyakorlatokat, melynek hatására tele vagyok energiával. Másoknak is jó szívvel ajánlom a tanfolyamot.
Tímea, Kőszeg
.
 A tanfolyam óta talán 2 nap telt el csikungozás nélkül! 🙂 Nagyon szeretem, alig várom, hogy gyakorolhassak! A csikungozás hatására fittebb, motiváltabb. Nagyon örülök, hogy részt vettem a tanfolyamon, s remélem megmarad a kezdeti lendületem!
Éva, Szombathely
csikung-vilaga-towelInterneten keresztül már gyakoroltam a csikungot, de személyes meggyőződésem, és itt osztom azon oktatók véleményét, hogy tanfolyami keretek közt lehet igazán fejlődni. Nekem is az általad vezetett tanfolyam adott egy erőteljes lökést, na meg a többi résztvevő jelenléte, tenni akarása, fegyelmezettsége s nem utolsó sorban őszintesége. Teljes felelősséggel kijelenthetem, hogy egy működőképes rendszerrel ismerkedhettünk meg. A bevezető gyakorlatok majd az alapgyakorlatok napi többszöri ismétlése hozta meg a kívánt hatást, majd az ezeket követő gyakorlatok minden nap más érzést váltanak ki, más – más érzeteket  tapasztalok.
A fentiek után is csak azt tudom javasolni, akit érdekel a Csikung, mindenképpen menjen el egy tanfolyamra, majd szorgalmasan gyakoroljon, megéri. Mindenki saját magán fogja megtapasztalni a változást, a személyisége fejlődését.
Csaba, Ajka
A csikung gyakorlatok felfrissítenek. Régebben, hiába aludtam, nagyon fáradtan kászálódtam ki az ágyból. Sokkal könnyebb a mozgás.
Ibolya, Sopron
csikung-vilaga-relaxedKorábban mindig fáradt voltam, amin a sem a kávé, sem a testmozgás sem segített igazán. Hiába figyeltem oda a megfelelő táplálkozásra. Mikor találkoztam a csikunggal már az volt a normális, hogy én mindig fáradt vagyok.
A tanfolyam után mintha kicseréltek volna. Fantasztikus volt az érzés, hogy a kezemben van az a módszer, amivel bármikor fel tudom magam tölteni. Az életemért én vagyok csak a  felelős, én tudok tenni, és nem kívülről kell a megoldást várnom.
Viktória, Győr
Ma már máshogy kezelem a stresszes szituációkat, nehezebb kihozni a sodromból.
Anita, Győr
csikung-vilaga-oromA tanfolyam logikusan felépített tematika alapján racionálisan szemléltetve kapjuk a gyakorlatokat és elméletet, melyekkel energiához juthatunk. Illetve azt kiemelném, hogy megfelelő információ mellett a gyakorlás kap hangsúlyt, ami viszont fontos, hisz beszélni bármennyit lehetne erről a fantasztikus lehetőségről, de gyakorlás nélkül hova is jutnánk…. kb. beszéljük az ételről, ahelyett, hogy ennénk is bármit. Ezzel a módszerrel megfelelő energiaszinten másképp tekintünk az életünkre, és abban a feladatainkra (=problémákra). Mindenkinek csak ajánlani tudom,  legalább is egy próbát megér… , kilátástalanság, és aggódás helyett…. a energiáért, lehetőségekért és kreativitásért… Köszönet a lehetőségért!!!!
       D. Viki, Győr
A tanfolyam végén a résztvevők kérdőívet töltenek ki, melyben a tanfolyamról alkotott véleményüket írhatják le. A kézzel írott véleményeket a gombra kattintva olvashatja el.
Ha Ön is szeretné megtapasztalni az egészsége javulását, az energiaszintjének a növekedését, tudjon meg többet a csikung tanfolyamról. Kattintson ide: