Tapasztalat

Tapasztalat – Akik már megtapasztalták a csikung jótékony hatását.

csikung-vilaga-orom-tapasztalat

Az általam (Horváth Ákos) vezetett Csung Jüan Csikung tanfolyamot végzettek élménybeszámolói olvashatók itt. Ők már tapasztalatot szereztek a csikung kedvező hatásairól és szívesen megosztják másokkal is.

Online csikung! Zseniális találmány. Otthonról, kényelmesen mégis egy nagy csapattal együtt gyakorolunk minden héten kétszer kiváló oktatónkkal. Csodás érzés, hatalmas energia a Mindenség energiája. Nincs tér és idő. A külföldi társaink és élvezhetik az internet áldásos hatása által.

Csilla, Győr

Nagyon jó érzés, és hihetetlen öröm, hogy folytatódik az online csikung gyakorlás, amin továbbra is szeretnék részt venni.

Gabriella, Győr

Szia Ákos! Én köszönöm, hogy általad megismerhettem mindezt. Nagyon tetszik, és fantasztikus átélni és érezni a gyakorlatok során a tapasztalatokat, érzeteket, és változásokat. Sokat jelent nekem. Úgy érzem, hogy végre jó útra találtam. Egyre nagyobb lelkesedéssel és meggyőződéssel csinálom, nézek elébe. Sőt egyre inkább azt érzem szeretném megosztani másokkal is. Mindenképpen megyek a III. szintre is.

Ilona, Tatabánya

.

A pozitív tapasztalatokat erősítve szeretném megosztani veled, hogy akihez járok orvos, jobb állapot felmérést készített rólam, mint a másfél évvel ezelőtt. A doktornő az orvosin is végzett, gyerek orvos, de homeopata és hagyományos kínai orvos. Azt mondta, hogy szerinte is sokat segített a Csikung gyakorlás.

Beáta, Veszprém

.

Örülök, és jó érzéssel tölt el, hogy rátaláltam a Csikung világára, valamint, hogy a tanítványod lehettem! Köszönöm, hogy hónapokon keresztül lehetőséget adtál az online közös gyakorlásra!

Gabriella, Győr

Köszönöm ezt a szép hétvégét, mindazt amit átadtál nekünk, ismeretek, energia, gyógyítás és még szavakkal nehéz megfogalmazni mi mindent. Utat nyitottál, és ezért, hálás vagyok. Az elkövetkező hetekben, hónapokban lesz mit az életem szerves részévé tenni, tanulni, gyakorolni, és alkalmazni. Örömmel várom majd a folytatást.

Ilona, Tatabánya

.

Ezúton szeretném kifejezni szívből jövő hálás köszönetemet, hogy elindítottad a közös webes csikung gyakorlást.
Több, mint egy holdhónap telt el azóta, hogy az egyes szintű kurzuson Szombathelyen Veled részt vehettem. Úgy érzem Eljött az idő, hogy Veled, a tanítómmal az eddigi csikung tapasztalataimat megosszam. Nagy lelkesedéssel és felfedezés vággyal vágtam bele egy olyan utazásba szeptemberben, aminek csak az elejét láttam, de fogalmam sem volt róla, hogy erre az útra a hátizsákomba a lelkesedésemen kívül nagy adag kitartást, akaraterőt és önkontroll is be kell, hogy csomagoljak. A csikunghoz vezető út térképét a bevezető tanfolyammal és a könyvekkel megadtad, de az úti célhoz vezető saját utamat már nekem kellett kitűznöm.
A tanfolyam után két hét telt el, amikorra a mindennapjaim részévé vált a csikung gyakorlása. Minden reggel fél ötkor kelek, keltem, majd a bevezető gyakorlatok után nagy fát állok, álltam, majd levezető gyakorlatok és irány a munka. Ebédszünetben tágítottam tudásomat az általad adott csikung könyvekből. A harmadik héttől esténként  beépítettem az energia nemesítést. Az első két három hétben számomra eddig ismeretlen megtapasztalások értek. Elkezdtem megérteni a csikung miért az élet egyszerű tudománya. A lakóterünket elkezdtem más szemmel nézni, a mindennapokban elkezdtem érezni az embereket, elfogadni a folyamatokat, vezetés közben az autókat és újra elkezdtem hallani a madarakat a bogarakat egyáltalán mindent, ami mindennapokban körülvesz. Véletlenül St. Jakob am Waldéban kirándulás közben egy 600 vagy 800 éves fát fedeztem fel. Az ételek, fűszerek, teák, természetben gyűjtött kincsek (gombák, füvek, virágok, gyümölcsök) mind intenzívebben szólították meg, úgy, ahogy eddig még talán soha nem éreztem. A családom, a párom elkezdtem érezni, azonnal látva a helyes megoldást bármiről is volt szó…

Anett, Szombathely

.

Vasárnap,mire hazaértem a tanfolyam után, valami furcsa volt a testemben, sokáig nem is tudtam, mi az, mire rájöttem, hogy az állandó, erős fájdalom elmúlt a gerincemből.

Veronika, Sárvár

Talán emlékszel rám, a szombathelyi csoportban voltam Nálad tanfolyamon. Azóta is buzgón, napi szinten gyakorolok és nagyon hatékonynak találom a csikungot úgy a testemnek, mint a lelkemnek, szellememnek is. Nagyon boldog vagyok, hogy Hozzád vezetett az utam és nagyon várom a folytatást.

Csilla, Szombathely

Köszönöm a III-tanfolyam élményét, érzéseit. Nagyon sokat adott. Megerősített abban, hogy nagyobb türelemre, befelé fordulásra van szükségem, hogy tapasztalatot szerezhessek.

Lenke, Kőszeg

Kedves Horváth Ákos! Érdeklődni szeretnék, hogy személyesen Ön tartja-e a soron következő sárvári illetve a győri alaptanfolyamot? Valamelyiken szeretnék részt venni, de ha lehet az Ön vezetésével.

Kinga

Köszönöm a lehetőséget a tanfolyamra, nagyon várom már! Kriszti ajánlotta, ódákat zeng róla, mióta tavasszal elment a kezdő tanfolyamra. 🙂

Sándor, Veszprém

Köszönök mindent, nagyon tetszett a csikung, igyekszem is minél többször gyakorolni.

Marianna, Szombathely

Szívből kívánok mindenkinek ilyen magas színvonalú, hatalmas és hasznos tudásanyagú, komplex rendszert nyújtó képzést. Mintha 5 évet végeztem volna az egyetemen. Egy teljes világot kaptam. Kivételes, nagyszerű és jó humorú emberek társaságában. Magasan kvalifikált, elhivatott oktatóval.
Sok éven keresztül rengeteg képzésen, tanfolyamon voltam már. Közülük alig tudok említeni olyan értékeset, mint, amit ez a csikung oktatás nyújtott. Hála és köszönet Horváth Ákosnak érte!

Csilla

Hálás vagyok ezért a tanfolyamért! Nagyon sokat adott. Minden nap fogok gyakorolni, és próbálok a közös gyakorlásra  is eljárni. Annyira jó, hogy ilyen sok volt a gyakorlat, mert nagy biztonságot ad, hogy pontosan tudom, mit, hogyan csináljak. Külön örülök a személyednek, mert olyan magabiztos nyugalommal és türelemmel voltál felénk, és annyira figyelmes gondoskodást kaptunk, ami plusz értéket adott az egésznek.

Szóval köszönök mindent, és kérlek, feltétlenül szólj, ha lesz 2-es. Mindenképp megyek!

Judit, Győr

Végtelen hálával és köszönettel tartozom ezért a fantasztikus oktatásért.
Csilla, Győr
.

Folyamatosan gyakorlok, és már nem érzek fájdalmat sehol sem a testemben. Már egy hónapja beteg voltam, és most tegnap kezdtem újra dolgozni. A 10 órát simán ledolgoztam, észre sem vettem, egyáltalán nem voltam fáradt.Tudom, hogy ez mind a csikung eredménye, örülök a találkozásnak.

Marika, Marcali

.Kedves Ákos! Köszönöm a leveled és a képeket. Nagy élmény volt a tanfolyam. Amikor csak tudok gyakorlok.

Teréz, Keszthely

.

csikung-vilaga-relaxedNagyon jól éreztem magam a tanfolyamon. Sok információval lettem gazdagabb. A gyakorlatok alatt nem nagyon sikerült arra gondolnom amit mondtál, ennek ellenére feltöltődtem. Este és reggel az energianemesítéssel próbálkozom, sokkal pihentebb vagyok és így a napot is meg tudom hosszabbítani. Hálás vagyok a univerzumnak, hogy rád találtam, neked pedig köszönöm a tudásod átadását és a színvonalas tanfolyamot.

Szilvia, Győr

.

Nagyon jól éreztem magam a tanfolyamon és sok új dolgot tanultam. Gyakorlok, és már tapasztalom a  változásokat.

Marianna, Tata

.

Élmény volt a Csikunggal megismerkedni, részt venni, jól éreztem magam. A gyakorlatokat minden bizonnyal beépítem a napi rutinba.

Mónika, Győr

.

Nagyon köszönök mindent, remek dolog amit csinálsz és profi módon adod át a tudásodat, gratulálok! 🙂 Mindenképpen megyek majd a következő tanfolyamra, figyelem magamat, mikor állok készen rá. 🙂

Eszter, Győr

.

Szeretném megköszönni így utólag is azt az élményt és tudást amit kaptam a múlt hétvégén. Azóta minden nap gyakorolok, egyre jobban érzem magam mint testileg mint lelkileg. Van egy-két gyakorlat amit nehezebben tudok elvégezni, de igyekszem. Bízom benne, hogy a gyakorlás meghozza gyümölcsét.

Edit, Győr

.

Köszönöm a sok tanítást, amit tőled kaptunk, élmeny volt az egész hétvége számomra! Mindenképp szeretnék részt venni a 2-es tanfolyamon is. Azóta minden nap gyakorlok egy keveset és már a dvd-t sikerült megnéznem.                        Köszönök mindent!

Erika, Szlovákiából

Reggelente 45 -50 perc Nagyfa, 20 – 25 perc után kezdem magam jól érezni! Úgy érzem egy óránál több is menne! Esténként 30 – 30 perc Energianemesítés és Kis Égi Kör, egymás után! Energikusabb vagyok, jobb a memóriám. Azt érzem, hogy egész nap lenne kedvem gyakorolni!

Gyula, Szombathely

.

Szeretném megköszönni ismét ezt a kellemes és hasznos  hétvégét! Mindenképpen szeretném majd a következő szintet is elvégezni

Erzsébet, Veszprém

.

Fantasztikus megéléseim és tapasztalataim lettek a január végi tanfolyam óta. Nem maradt még azóta ki nap, hogy ne gyakoroltam volna.

Tímea, Veszprém

.

Már pár nap után is nagyon jó élményeim vannak a módszerrel, minden nap gyakorlok amennyit csak tudok, gyűlik az energia és “izzanak” a pályák. 🙂 A Nagyfa gyakorlattal eddig még csak pozitív élményem volt, többször vettek azóta körbe beteg emberek és azt vettem észre, hogy a gyakorlásával egy magasabb rezgésre kerülök, ahol a betegség, mint információ nem talál utat hozzám. A lábaim még mindig hidegek, de a Kis Égi Kör gyakorlat mindig teljesen átmelegít, várom hogy ez a hatás ne múljon el.

Attila, Szombathely

Nagyon jó visszajelzést kaptam a masszőrömtől múlt pénteken, azt kérdezte, hogy ” mit csináltál 1 hét alatt a hátaddal, hogy egy összehúzódást sem találok, teljesen laza ?”. :-). Elmeséltem neki a Csikung oktatást, hogy mennyire pozitívan hat ránk! Köszönöm, hogy megosztod tudásodat.

Viki, Szentgotthárd

.

Írok a tanfolyam és a mindennapos gyakorlás tapasztalatairól – amely egyelőre természetesen még igen a kezdetén, gyermekcipőben jár -. Azt elöljáróban el kell mondanom, hogy sokféle tanfolyamot végeztem és gyakoroltam az “energia, energia áramlással kapcsolatban ” de most éreztem úgy, hogy megtaláltam az “igazit”, hazaérkeztem.Erős késztetésem van arra, hogy minden nap végigcsináljam a gyakorlatsort. És ami változott ebben az elmúlt 9 napban: Ami már a tanfolyami napokon is változást hozott: a székletem a heti egy-két alkalomról napira változott. Sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok és növekedett az önbizalmam. Kevesebbet alszom, energikusabb vagyok az előző 9 naphoz képest. A Fa gyakorlat alatt a fejem önkéntelenül mindig balra húzott, változás, hogy a mai napon szinte mozdulatlan volt már… az energia dolgozik…

Ágnes, Tata

.

A tanfolyam óta folyamatosan gyakorlok. Minden nap állok nagy fát, az alapgyakorlatok mellett, energiát nemesítek és a kis égi kört is csinálom. Mellette sokat meditálok, főleg esténként. Egy hét után már nagyon erősen éreztem az energiaáramlást, minden nap egyre feljebb ment a testemen (gondolom, ahogy megnyíltak a csatornák) az energia. A kis égi körnél vastag sávban érzem az égető érzést. A kezeim vibrálnak, mintha hangyák mászkálnának rajta. Nyugodt vagyok, érzem, hogy végre azon az úton vagyok, amin kell lennem.

Melinda, Veszprém
.
.
A múlt hétvégén végeztem el a Csikung 1-es tanfolyamot, amiért hálás vagyok a sorsnak, hogy ide vezetett…. és persze Neked is Ákos, hisz sokat változtam a mindennapi életemben…..több energiám van és az ízületi gyulladásos lábam sem fáj már, jobban alszom- kipihenten ébredek! ?
A tanfolyamot nagy izgalommal vártam, s az ott tapasztalt dolgok felül is múlták a várakozásomat! Családias környezetben folyt a tanulás ? ,jól begyakorolt mozdulatokkal engedett csak el minket az Ákos. Az biztos, hogy ezt meg kell tapasztalni!!!
Mindenkinek el kéne ide jönnie!
Szívből ajánlom! ?
Köszönöm, hogy itt lehettem és alig várom a 2-es szintű tanfolyamot! ?
 Andrea, Győr
.
Örülök, hogy részt vehettem a tanfolyamon, nagy hatással volt/van rám. Nem gondoltam volna, hogy nálam működni fog. Egyszerűen fantasztikus az érzés ami átmegy rajtam.
Eszter, Győr
.

Jó volt a tanfolyam nagyon 🙂  Nekem tetszett. Várom a következőt is. Természetesen gyakorolni fogom, mert másképp nem megy. Tegnap beállt a nyakam és a  Szent Daru vizet iszik gyakorlatot lelkesen alkalmaztam 🙂
Sokkal könnyebb vagyok és egyben tele vagyok energiával azt érzem 🙂  Köszönöm a segítséged  🙂

Nikoletta, Tata

.

Köszönöm a csodálatos két csikung napot, szuper volt, nagyon jól éreztem magam.

Klári, Székesfehérvár

.

A tapasztalataim a csikunggal kapcsolatban, azt hiszem, erősen eltérnek az “átlagostól”. Nehéz röviden, tömören megfogalmazni.
Nagyon élvezem, a gyakorlatok után energikusabb leszek, az ízületi “zajaim” csendesednek. Bár nekem nem ez az elsődleges rendszer, amit alkalmazok, de tudásanyaga, és az ezáltal átélt megtapasztalások nagyon fontosak (és érdekesek) a számomra. Bennem a két rendszer teljesen jól megfér egymás mellett, egymást kiegészítve, hisz végül is mindkét rendszer célja, az ember, mint egységes egész, harmóniába/rendbe hozatala. Örülök, hogy rátaláltam a csikungra, és mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy próbálja ki.

Eszter, Székesfehérvár

.

Mióta a csikungot csinálom, sokkal több az energiám, észrevettem, hogy kevesebb alvásra van szükségem, és hétvégén több energiám marad a kertészkedésre mint korábban.
Olyan, mintha egy energiaszinttel feljebb léptem volna. Rendszeresen futok és jobban megy a futás is, gyorsabb vagyok közben és nem fáradok el annyira utána. Kb. 2 hónapja kezdtem a csikungot, ezalatt az idő alatt, csak egy nap nem gyakoroltam. Még hosszú futások után is csinálok legalább 15 perc nagyfát. Észrevettem, hogy a nagyfa gyakorlása közben felfrissülnek a futásban elfáradt izmaim. A csikung gyakorlása óta egyre gyorsabb vagyok, és egyre jobban bírom a hosszabb távokat. A gyakorlatok közül a nagyfa a kedvencem, az eddig megismert gyakorlatok közül egyértelműen ez a leghatékonyabb. A rekordom 50 perc belőle, általában napi szinten 30-35 percig csinálom. A tanfolyamot nagyon élveztem, kis csoportos foglakozások voltak. A végére nagyon családias lett a hangulat. Az Ákos nagyon profi módon elmagyarázta a gyakorlatokat, figyelt mindenkire, kijavította a hibákat. Az 1-es szint után egy hónappal a 2-es szintet is elvégeztem. A 2-es gyakorlatok egy kicsivel nehezebbek, mint az egyesek, de cserébe sokkal intenzívebbek az érzetek. Ajánlom mindenkinek, hogy ha teheti minél hamarabb kezdje el a gyakorlást.

Péter, Székesfehérvár

.

Csikungozás után mindig energikusabb vagyok. Általában jobb lett a közérzetem és kicsit több az energiám. Úgy érzem, lelkileg is jó hatással van rám. Amikor napközben valami olyan dolog történik, ami érzelmileg negatívan érint, akkor azt figyeltem meg, hogy a csikungozás után ezek a rossz érzések teljesen elmúlnak, jó kedvem lesz. : )

Valahogy olyan, mintha az emberekkel kicsit nyitottabb lennék, pedig ez nem tudatos egyáltalán. Egyik alkalommal, amikor a II. szintű Nagyfát csináltam, azt vettem észre, hogy örül a lelkem, hogy csinálhatom. : ) Magam is meglepődtem rajta. : )

Enikő, Székesfehérvár

.

Szeretném még egyszer megköszönni, hogy nálad tanulhattam. Úgy érzem, a csikung teljesen megváltoztatta az életem! Sokat szenvedtem tőle régebben, hogy úgy éreztem, hogy némelyik ember szívja az energiámat, vagy úgy, hogy sokat beszél hozzám és negatív mondanivalója van. Hajvágásnál éreztem, amikor a vendég mögött álltam, hogy mintha a napfonatomon keresztül menne el az energia. A minap vettem észre, hogy ezek a dolgok is megszűntek, ill. már rég tapasztaltam ilyet.

Andi, Székesfehérvár

.

Nagyon jó volt a tanfolyam, és amilyen könnyedséggel levezetted, humorral átitatva ezt a nagyszerű módszert, külön köszönöm.

Gabriella, Székesfehérvár

.

Én elvégeztem a tanfolyamot, és már közvetlenül utána is tapasztaltam pozitív hatását! Azóta is gyakorlom, olyanná vált, mint a mindennapi fogmosás. Ha mégis kimarad, hiányérzetem van. Az energiáim egyenletesen áramlanak, egészségügyi problémám is oldódott meg általa. Nyugodtabb vagyok és energikusabb. Egy eszközt kaptam a kezembe, és rajtam áll, hogy használom-e! Aki nem hiszi járjon utána! 🙂
Szeretettel ajánlom! 🙂

Andrea, Székesfehérvár

.

Örülök, hogy részt vehettem a csikung tanfolyamon. Nyugodt, derűs légkörben, interaktívan folyt az oktatás. Optimális volt az elmélet és a gyakorlás aránya. A kis létszámú csoportban mindenkire jutott idő, figyelem, az összes kérdésünkre választ kaptunk.  Én szívesebben csikungozom a természetben. Évszaktól és az időjárástól függően a tanfolyamon is jó lenne többet gyakorolni a szabadban. Jó alapot kaptunk, a tanfolyam elvégzése után önállóan tudom végezni a gyakorlatokat, de a későbbiekben szeretnék ismétlőként visszatérni.

Gabriella, Szombathely

.

Fantasztikus volt a tanfolyam két napja. Abban biztos vagyok, hogy a gyakorlás nálam rendszeres lesz.

Katalin, Csorna

.

csikung-vilaga-towelSzeretném megköszönni, azt a kétnapos tanfolyamot amit tartottál. Nagyon jól éreztem magam és azóta is szorgalmasan gyakorolok. Egyre jobban megy és a testemben érdekes változások zajlanak. 🙂

Szilvia, Győr

.

Az tetszett a legjobban a tanfolyamon, hogy valóban lehetett érezni bizonyos dolgokat a gyakorlatok elvégzése során. Jól érthető magyarázatokkal és bemutatókkal lehet megtanulni az alapokat.

Csaba, Győr

.

Azt már a tavaly tavaszi előadásod után megtapasztaltam, hogy hatalmas energiákat mozgat meg a csikung, tehát szeretném majd gyakorolni, de szeretném hozzá a könyvet is 🙂

Gabriella, Székesfehérvár

2014 októberében végeztem el a tanfolyamot, utána egy ideig gyakoroltam. Emlékszem, volt egy napom, amikor több, mint 40 percig Nagyfát álltam, és az a napom tele volt kisebb-nagyobb csodákkal. Amire emlékszem, hogy az, akit napok óta fel akartam hívni egy időpontért, és utcán még sose találkoztunk, velem egyszerre ment be ugyanabba a boltba. Akitől pedig sürgős email-t vártam, megszólított a buszmegállóban.

Erzsébet, Székesfehérvár

.

A csikung gyakorlása óta nem kellett betegség miatt orvoshoz fordulnom, elmaradt a szokásos őszi influenza, azóta nem voltunk Balfon terápián sem, mégsem fájtak az ízületeim. Sokkal többet bírok fizikailag, ha gondom akad, az abból fakad, hogy mindent egy nap alatt akarok megcsinálni, többször túlerőltetem magam. Viszont gyorsabban regenerálódom. Érzelmileg is stabilabbá tett, nyugodt vagyok.

Ibolya, Sopron

csikung-vilaga-elmenybeszamoloKöszönöm, hogy elhoztad Győrbe a Csikung tanulás lehetőségét! Megtapasztaltam tudásodat a csikung gyógyító kezelésen is, egy élmény volt az is. Májusban végeztem az 1 szintű tanfolyamot. Kisebb-nagyobb lendülettel gyakorolok is. Említetted, hogy variálható a gyakorlatok sorrendje, ahogy időnk engedi. Én kipróbáltam milyen az, amikor éjszakai forgolódás helyett Csikungot gyakorlok….ágyban fekve. A Talp-tenyér-fej tető légzést próbáltam ki legelőször. Már az első is ámulatba ejtett! Minden tagom megelevenedett, a feszültség “kirázódott” belőlem. Önkéntelen mozgásba kezdtek a végtagjaim, de ezáltal kioldódott a görcs is. A gyakorlási időm kb.másfél óra volt. Ezen tapasztalaton fellelkesedve, másik hajnalban kipróbáltam a Kis Égi Kört. Hát, az egy csoda lett! Meglestem az órát, mégis tudjam meddig bírom, és elindítottam a forró-vörös gömböt! Úgy, egy órája keringettem már, bele-bele aludva, amikor arra észleltem, hogy elakadt a gömb a hátgerincem egyik pontján. Kitaláltam, hogy itt parkoltatom addig, amíg be nem indul magától. Pulzál a gömb rendületlenül, míg egy nagy sóhaj ki nem szakad belőlem! -Ekkor olyan érzés töltött el, mint stresszoldásnál- megkönnyebbültem! Azt éreztem, hogy az Aurámból kioldódik a görcs, és én finoman “lebegek”. Innen már éberebben figyeltem és még háromszor történt elakadás- gömbparkoltatás-lebegés érzés. Végül is, két órásra sikeredett a Kis Égi Kör gyakorlási ideje!!! Következő alkalmakkor kevesebbszer akadt el a gömb és nem volt olyan intenzív a lecsengése sem. A tapasztaláson felbuzdulva, váltogattam hajnal felé a Kis Égi Kört az Energianemesítéssel felváltva-nappal a többi gyakorlatot végeztem. Az Energianemesítés melegét is egy órás pulzálás után kezdtem érezni.
Összegezve rövid Csikungos tapasztalásomat: a meglepő reakciók minimum egy órás gyakorlást követően jelentkeztek! Megértettem ezekből, hogy érdemes a gyakorlási időt minél hosszabbra növelni

Zsuzsanna, Győr

.

Nagyon tetszett a tanfolyam, sok érdekes és hasznos dolgot tanultam. Azóta is rendszeresen végzem a gyakorlatokat, melynek hatására jobb a közérzetem és tele vagyok energiával. Másoknak is jó szívvel ajánlom a tanfolyamot.

Tímea, Kőszeg

.

 A tanfolyam óta talán 2 nap telt el csikungozás nélkül! 🙂 Nagyon szeretem, alig várom, hogy gyakorolhassak! A munkából adódóan gyakran fájt a bal vállam. Sok nyújtógyakorlatot végeztem, amitől a fájdalmaim csökkentek, de nem szűntek meg. A vállfájdalmaim a tanfolyam végére teljesen megszűntek, azóta sem jöttek elő. 🙂

A csikungozás hatására fittebb, motiváltabb, nyugodtabb lettem. Nagyon örülök, hogy részt vettem a tanfolyamon, s remélem megmarad a kezdeti lendületem!

Éva, Szombathely

csikung-vilaga-towelInterneten keresztül már gyakoroltam a csikungot, de személyes meggyőződésem, és itt osztom azon oktatók véleményét, hogy tanfolyami keretek közt lehet igazán fejlődni. Nekem is az általad vezetett tanfolyam adott egy erőteljes lökést, na meg a többi résztvevő jelenléte, tenni akarása, fegyelmezettsége s nem utolsó sorban őszintesége. Teljes felelősséggel kijelenthetem, hogy egy működőképes rendszerrel ismerkedhettünk meg. A bevezető gyakorlatok majd az alapgyakorlatok napi többszöri ismétlése hozta meg a kívánt hatást, majd az ezeket követő gyakorlatok minden nap más érzést váltanak ki, más – más érzeteket  tapasztalok. A nyaki gerincsérvem nagy mértékben javult és a front változásokra sem vagyok már érzékeny.

A fentiek után is csak azt tudom javasolni, akit érdekel a Csikung, mindenképpen menjen el egy tanfolyamra, majd szorgalmasan gyakoroljon, megéri. Mindenki saját magán fogja megtapasztalni a változást, a személyisége fejlődését.

Csaba, Ajka

A csikung gyakorlatok felfrissítenek. Régebben, hiába aludtam, nagyon fáradtan kászálódtam ki az ágyból. Most sokkal tisztább a fejem már az ébredéskor. A csuklófájdalmat csökkentette. Elmúlt minden derékfájás. Sokkal könnyebb a mozgás.

Ibolya, Sopron

Találkozásunk óta nem fáj a kezem és nem dagad a lábam. Köszönök mindent.

Erzsébet, Sopron

csikung-vilaga-relaxedKorábban mindig fáradt voltam illetve alacsony volt a vérnyomásom, amin a sem a kávé, sem a testmozgás sem segített igazán. Persze hiába mentem a házi orvoshoz, szerencsére a vérvétel eredménye mindig rendben volt, de a fentiekre viszont nem volt megoldás, hiába figyeltem oda a megfelelő táplálkozásra. Mikor találkoztam a csikunggal már az volt a normális, hogy én mindig fáradt vagyok.

A tanfolyam után mintha kicseréltek volna… azt már évek óta nem tudtam milyen kipihenten ébredni, illetve az egész napot úgy végigpörögni, hogy a nap végére ne merüljek ki, illetve ne legyen rossz kedvem emiatt. Fantasztikus volt az érzés, hogy a kezemben van az a módszer, amivel bármikor fel tudom magam tölteni. Az egészségemért / életemért én vagyok csak a  felelős, én tudok tenni, és nem kívülről kell a megoldást várnom.

Viktória, Győr

Nagymértékben javult az alvásom. Nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lettem és ezt a családtagjaim is észrevették. Ma már máshogy kezelem a stresszes szituációkat, nehezebb kihozni a sodromból.

Anita, Győr

csikung-vilaga-oromA tanfolyam logikusan felépített tematika alapján racionálisan szemléltetve kapjuk a gyakorlatokat és elméletet, melyekkel energiához juthatunk. Illetve azt kiemelném, hogy megfelelő információ mellett a gyakorlás kap hangsúlyt, ami viszont fontos, hisz beszélni bármennyit lehetne erről a fantasztikus lehetőségről, de gyakorlás nélkül hova is jutnánk…. kb. beszéljük az ételről, ahelyett, hogy ennénk is bármit. Ezzel a módszerrel nemcsak az egészségünket tudjuk helyreállítani, (amiért hálás vagyok nagyon, hisz újra jól vagyok!:-) ), hanem a megfelelő energiaszinten másképp tekintünk az életünkre, és abban a feladatainkra (=problémákra). Mindenkinek csak ajánlani tudom,  legalább is egy próbát megér… gyógyszerek, kilátástalanság, és aggódás helyett…. az egészségért, energiáért, lehetőségekért és kreativitásért… Köszönet a lehetőségért!!!!

       D. Viki, Győr

A tanfolyam végén a résztvevők kérdőívet töltenek ki, melyben a tanfolyamról alkotott véleményüket írhatják le. A kézzel írott véleményeket a gombra kattintva olvashatja el.

Ha Ön is szeretné megtapasztalni az egészsége javulását, az energiaszintjének a növekedését, tudjon meg többet a csikung tanfolyamról. Kattintson ide: