Csung Jüan Csikung eredete

Mi az a csikung és miért van rá szükségünk? Kína történelme nagyon régi időkig nyúlik vissza, több mint 5000 évre. Ezekben az évezredekben a csikung két irányban fejlődött intenzíven. Az egyik irány a Kung Fu –val, a másik a Hagyományos Kínai Gyógyászattal (TCM) kapcsolatos.

Xu_MingtangMiért éppen ezek az irányok? Az emberek 5000 évvel ezelőtt nagyon gyengék voltak, sokkal gyengébbek, mint a vadállatok. A ragadozó állatoktól meg kellett magát védenie magát az embernek és sikeresnek kellett lennie a vadászatban, hogy élelmet szerezzen magának. Így keletkeztek az első küzdősportok. Később ezeket Wushunak és Kungfunak nevezték és most világszerte ismertek. Az embernek a természet erőivel is szembe kellett szállni: a világszerte más és más időjárási viszonyokkal és a betegségekkel is meg kellett küzdeni. Ebből az okból , már az ősidőktől fogva különböző módszereket fejlesztettek ki a betegségek megelőzése és legyőzése érdekében. A módszerek közül egypár a különböző gyógynövények gyógyhatásán alapult (ez később a fitoterápiához vezetett) és a táplálkozástudományhoz.

Mások előnyben részesítették a természetes módon fejlődő saját gyógyító erejüket, hogy ellenálljanak a betegségeknek. Ezeket a technikákat nevezzük csikungnak. Az egyik oldalról nézve ez az önszabályozás művészete, harmóniában élés a természettel. De a másik oldalról …

A másik oldalról nézve, az embert a kezdetektől fogva kérdéseket tesz fel, mely nem az egészséggel kapcsolatosak. Kik vagyunk? Mi az eredetünk? Hogyan és miért keletkezett az univerzum? Ezenkívül az ember mindig tudni szerette volna mi az a halál és mi történik velünk a halálunk után? Az életünk végérvényesen befejeződik? Vagy van valami a halál után? De hogy talál ezekre a kérdésekre az ember választ? Lehetséges ez?

Mit kell magunkról tudni? Milyen problémák egyáltalán fontosak és valóban fontosak számunkra?

Minden nap öregebbek leszünk. Amikor öregek leszünk felismerjük, hogy olyan sok dolgunk van még, de már nincs hozzá erőnk. Senki sem akar öreg lenni, de ezt nem lehet elkerülni. Mi közeledünk az öregség felé, mert nem ismerünk olyan módszert, hogy ezt elkerüljük. Mindenki öreg lesz.

A második legnagyobb gond a szenvedés. A szenvedéseink nem csak a test betegségeiből származnak. Okozhatja a rossz hangulat, lelki és mentális problémák. Fájdalmat érzünk, ha mások nem értenek minket, ha egyedül vagyunk és ha egy hozzátartozónk meghal.

Ezért szükségünk van egy módszerre, mely az életünket meg tudja változtatni. A Csikung egy ilyen módszer.

csikung-vilaga-lepcsoMinden tevékenységünk arra irányul, hogy az életminőségünket javítsuk. Tanulunk és dolgozunk, hogy a test és a lélek szükségleteit kielégítsük. Milyen szükséglete van a léleknek? Hogy magunkat, a természetet, a világot magunk körül megértsük, szükségünk van az érzékszerveinkre és az érzékelés csatornáira. Ez a megértés az érzékek és a belső világunk fejlődésével egyre jobban elmélyül. Ezért mondhatjuk, hogy az életminőségünk az érzékelésünktől és az érzékszerveinktől függ. Minden tettünket, az érzelmeink és az értelmünk befolyásolja.

Csikung egy művészet, gyakorlat, ami lehetővé teszi számunkra az értelem és a belső világunk fejlesztését, az élet megértését. Nem csak megérteni, hanem képes megváltoztatni betegséget egészséggé, bánatot örömmé. A csikung gyakorlásával fejlesztjük a szellemet és a lelket, segít megtalálni a választ az élet és a halál kérdéseire. Ebből a célból fejlesztjük a érzékeket és az érzékelés csatornáit.

Mint emberi lény van testünk, lelkünk és szellemünk, ugyanakkor energiánk is. Senki sem érti teljesen az energiát, de tudjuk, hogy energia nélkül nincs élet. Ha az energiaszintünk csökken, akkor fáradtak leszünk és akár meg is betegedhetünk. Az energia egy olyan szubsztancia, amit érzékelni, mozgatni lehet és csikungban arra használják, hogy javítsák az egészségi állapotot, javítsa és fejlesszük az agy funkciókat. Az energia tulajdonképpen egy eszköz, ami által az életünket jobbra fordíthatjuk. Ez a csikung feladatához tartozik.

A csikungnak számtalan irányzata és iskolája van. Ezek közül a főbb irányzatok a taoista, buddhista, orvosi és küzdősport.

csikung-vilaga-forest-erdoEzek közül a Csung Jüan Csikung egy különleges helyet foglal el, a ma ismert csikung ágazatok közül a legrégebbi. Ez a rendszer több, mint 7000 éves. Abból az időből származik, amikor a mai Kína területén különböző törzsek éltek. Ez a rendszer a kezdetektől fogva titkos tanítás volt. Csak a 20. század végétől lett ez alól feloldva.

A Csung Juan Csikung a tudás és a módszerek egységes rendszere. Különböző gyakorlatok, meditációk és légzéstechnikák állnak a rendelkezésre, mely által az ember fejlesztheti magát, segít a felépülésben, gyógyulásban, a tudat kitágításában, felismerni az életfeladatot és teljesíteni a saját küldetését. Kortól és egészségügyi állapottól függetlenül megtanulható. Nincs szükség arra, hogy az életmódunkat, táplálkozásunkat vagy a napi rutinunkat megváltoztassuk. Ez a rendszer nem tartozik egyik vallási irányzathoz sem, nincsenek benne ideológiai elemek, ez tulajdonképpen az élet egyszerű tudománya.

Éppen ezért jött létre sok országban Csung Jüan Csikung egyesület, gyógyító -, tanító központok. 1991 óta ezt a rendszer tanítják a FÁK országokban, Magyarországon, Szlovákiában, Izraelben, Németországban, Ausztriában, Egyesült Államokban, Kanadában és sok más országban.

Két napos Csung Jüan Csikung I -es szintű tanfolyam díja 28 000 Ft.  Előre utalás esetén kedvezményt biztosítunk, ha az utalást a tanfolyamot megelőzően elindítja. A tanfolyam díja ebben az esetben 25 500 Ft. Utalás adatait itt találja.

A tanfolyamra jelentkezni a gombra kattintva lehet.

csikung-vilaga-szeretnek-jelentkezni-a-tanfolyamra-mostOlvasson tovább a csikung tanfolyamról itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a megosztás gombra!