Előadás

csikung-vilaga-eloadasA csikung előadások már a tanfolyam anyagát képezik. Az előadás során az érdeklődők egy átfogó képet kapnak a Csung Jüan Csikungról. Megismerkedhetnek a gyakorlatok egy részével és azok elméleti  hátterével.

A Csung Jüan Csikung az élet modelljére épül. Vajon mi az élet modellje? Miből áll az ember? Csak abból, amit meg tudunk fogni, bőrből, csontból és húsból?  Vagy mint ember ennél többek vagyunk?

csikung-vilaga-eloadas-1A mai világunkban azt tapasztaljuk, hogy soha nem látott bőségben élünk. Szinte a világ bármely táján megtermő gyümölcsöket, zöldségeket meg tudjuk venni. Rengeteg vitamin -, ásványi anyag -, nyomelem kapszula létezik. Megvehetjük a legjobb fitnesz-, és erősítő gépeket. Ha körbenézünk mégis azt tapasztaljuk, hogy olyan sok ember segítségre szorul. Vajon ennek mi lehet az oka?

A csikung elmélete szerint az energetikai csatornákban (meridiánokban) csi, azaz energia áramlik. Optimális esetben az energia megfelelően áramlik, mennyisége és minősége megfelelő.

csikung-vilaga-eloadas-acupunktureVajon tényleg áramlik energia az emberben? Látta már valaki? Lehet ezt bizonyítani?

Az akkupunktúrában elért sikerek igazolhatják, hogy valóban létezhet a több ezer éve felfedezett energiarendszer az emberi testben. De valóban létezik? Van rá bizonyíték?

Vajon a tudatunk, gondolkodásunk, érzelmeink befolyásolhatják a testünket, energiarendszerünket? Mint tudjuk a gondolatoknak teremtő erejük van. Felfedezték, hogy a relaxáció nagyon hasznos. Ha hetente többször relaxálunk, akkor nehezebben hoznak ki a sodrunkból, jobban tűrjük a stresszes szituációkat. Vajon a gondolkodásunknak tényleg kulcsszerepe van?

Ha szeretne választ kapni a feltett kérdésekre, illetve Önnek is van kérdései, szeretettel várom a legközelebbi Csung Jüan Csikung előadáson, illetve tanfolyamon.