Előadás

csikung-vilaga-eloadasA csikung előadások már a tanfolyam anyagát képezik. Az előadás során az érdeklődők egy átfogó képet kapnak a Csung Jüan Csikungról. Megismerkedhetnek a gyakorlatok egy részével és azok elméleti  hátterével, továbbá  a Csung Jüan Csikung gyógyító ágával, a Képmedicinával is. A Képmedicinát sikeresen lehet alkalmazni olyan betegségeknél, amelyekre a nyugati orvostudomány még keresi a módszert,  például a daganatos megbetegedések, ízületi problémák, gerincsérv, bőrproblémák, asztma, meddőség stb.

Eloadas_SopronVajon mi lehet a titka ennek a gyógymódnak, amelyet az ősi Kínában sikeresen alkalmaztak, majd feledésbe merült? A rendszer Nagymestere, Hszü (Xu) Mingtang kutatásának köszönhetően ezt a gyógymódot  újra elérhetővé tette a mai emberek számára. A módszert sikerrel alkalmazzák és tanítják a világ számos országában.

A Képmedicina az élet modelljére épül. Vajon mi az élet modellje? Miből áll az ember? Csak abból, amit meg tudunk fogni, bőrből, csontból és húsból?  Vagy mint ember ennél többek vagyunk? A nyugati orvostudomány az ember fizikai részére koncentrál. A betegségeket fizikai síkon próbálja orvosolni. Azaz gyógyszert ad, felvág, kivesz, röntgensugárral roncsol. De vajon sikeres lehet-e csak ez a fajta gyógymód?

csikung-vilaga-eloadas-1A mai világunkban azt tapasztaljuk, hogy soha nem látott bőségben élünk. Szinte a világ bármely táján megtermő gyümölcsöket, zöldségeket meg tudjuk venni. Rengeteg vitamin -, ásványi anyag -, nyomelem kapszula létezik. Megvehetjük a legjobb fitnesz-, és erősítő gépeket. Ha körbenézünk mégis azt tapasztaljuk, hogy olyan sok a beteg ember körülöttünk. Vajon ennek mi lehet az oka?

A kínai hagyományos gyógyászat az energetikai csatornákon (meridiánokon) alapul. E tanok szerint az energiacsatornákban energia (csi) áramlik. Ha az energia megfelelően áramlik, mennyisége és minősége megfelelő, akkor egészségesek vagyunk.

csikung-vilaga-eloadas-acupunktureVajon tényleg áramlik energia az emberben? Látta már valaki? Lehet ezt bizonyítani?

Az akkupunktúrában elért sikerek igazolhatják, hogy valóban létezhet a több ezer éve felfedezett energiarendszer az emberi testben. De valóban létezik? Van rá bizonyíték?

Vajon a tudatunk, gondolkodásunk, érzelmeink befolyásolhatják a testünket, energiarendszerünket? Mint tudjuk a gondolatoknak teremtő erejük van. Felfedezték, hogy a relaxáció sokat segít a betegségek kezelésében. Ha hetente többször relaxálunk, meditálunk akkor nehezebben hoznak ki a sodrunkból, jobban tűrjük a stresszes szituációkat. Vajon a gondolkodásunknak tényleg kulcsszerepe van az egészség helyreállításában?

Ha szeretne választ kapni a feltett kérdésekre, illetve Önnek is van kérdései, szeretettel várom a legközelebbi Csung Jüan Csikung előadáson, illetve tanfolyamon.