Gerincsérv (porckorongsérv) oka

A gerincsérv (porckorongsérv) oka

 

A Hagyományos Kína Gyógyászat tana szerint energiacsatornák, meridiánok hálózzák be az emberi testet. A több ezer energiacsatorna közül, 12 fő meridiánt különböztetünk meg, melyek egy – egy belső szervvel állnak kapcsolatban. Így például a karon fut a szív-, és a tüdőmeridián, a vesemeridián a talptól a kulcscsontig halad a test elülső felén. Ha a meridiánban blokkok, elakadások keletkeznek, akkor a hozzátartozó szerv is meggyengül. Az energiacsatornákon a blokkokat okozhatják lelki eredetű problémák, illetve az erős érzelmek is. Fontos, hogy az energiacsatornákban megfelelő minőségű és mennyiségű csi (életerő, energia) áramoljon, mely elengedhetetlenül fontos a belső szervek egészséges működéséhez.

Melyik energiacsatorna (meridián) van összefüggésben a gerincsérvvel (porckorongsérv)?

csikung-vilaga-gerincserv-porckorongserv-hugyholyag-disk-hernia-fajdalomA gerinc mellett húzódik a húgyhólyag meridián, mely fentről lefelé halad a gerinc jobb és bal oldalán két sávban. Ha a húgyhólyag energetikailag meggyengül, a hozzá tartozó húgyhólyag meridián is sérülni fog. Ez kialakulhat a megfázás, illetve a gyógyszerek mellékhatásaként is. A Hagyományos Kína Gyógyászat szerint a vese szabályozza a nemi szerveket, a húgyhólyagot, a herét, és a petefészket. Ha a vese jó állapotban van az alhasi szervek is jól működnek.

Hogyan hat a húgyhólyag meridián a gerincsérvre (porckorongsérv)?

A húgyhólyag meridián gyengesége erősen kihat a gerinc állapotára. Ahol ebben a meridiánban erős blokk van, ott elgyengülnek a gerinc melletti izmok, így nem tudják a csigolyákat a helyükön tartani. Ez az oka annak, hogy még olyan embernek is lehet gerincsérve, aki rendszeresen sportol, edzi az izmait. Ezért még a testépítőknél is előfordul a gerincsérv. A megfázás, a gyógyszerek mellékhatása, az erős érzelmek gyengíthetik a húgyhólyagot és a hozzá tartozó energiacsatornát.

Hogyan erősíthető a húgyhólyag?

A húgyhólyag energiarendszere a Képmedicina módszerével könnyen erősíthető. A képterapeuta tenyere körül lévő bio- mágneses tér és a tudata segítségével képes hatni a belső szervekre, így a húgyhólyagra is. Ha a húgyhólyag és a hozzá tartozó meridiánt csivel feltölti és a blokkokat megszünteti, ekkor a gerincsérv is elmúlik.

Ezzel a módszerrel a gerincsérv nagyon jó hatásfokkal kezelhető!

A kezelés módszeréről, hatékonyságáról a Kezelés menüpont alatt olvashat bővebben.