Csikung tanfolyam

Csikung tanfolyam

Következő kezdő csikung tanfolyamok indulnak:

GYŐR, Jereváni út 42. 2018. január 26. 18:00  – 21:00, január 27. 9:00 – 16:00, január 28. 8:00 – 12:00

BUDAPEST VI, Benczúr u 20. 2018. jan. 26. 18:00  – 20:00, jan. 27. 10:00 – 19:00, jan. 28. 10:00 – 19:00

SZOMBATHELY, Horváth Boldizsár krt. 9. 2018 február 3. és 4.  9:00- 16:00

TATA, Váralja u. 2/b. 2018. február 10. és 11.  9:00 – 16:00

VESZPRÉM, Egres u. 7. 2018. február 17. és 18.   9:00 – 16:00

SOPRON,  Vörösmarty u. 8.  2018. február 24. és 25.   09:00 – 16:00

ZALAEGERSZEG,  Ady u. 31.  2018. március 3. és 4.   09:00 – 16:00

KESZTHELY,  Petőfi u. 19. 2018. március 10. és 11.   09:00 – 16:00

SZÉKESFEHÉRVÁR,  Zámoly u. 59.    2018. március 24. és 25.  9:00 – 16:00

A csikung tanfolyam 2 napos

A csikung, mint alternatív gyógymód alapszinten való művelésének a célja a test és a lélek energiáinak harmonizálása, és az egészség megőrzése. A hosszú idő alatt több ezer irányzat alakultak ki, melyeknek céljai is mások voltak. Bizonyos csikung iskolák a szellemi fejlődést tartották fontosnak és azt, hogy megértsék, hogy mi az élet. A csikung magas szintű gyakorlásával olyan eredményeket érhetünk el, ami az átlagemberek számára lehetetlen, illetve csodaszámba menne. Más csikung iskolák a testi teljesítőképesség határait olyannyira kitolták, hogy legyőzhetetlen harcosokká váltak. Az egészséget előtérbe helyező iskolák mesterei elismert gyógyítók voltak, és gyakran százéves kor fölött is kiváló egészségnek és szellemi frissességnek örvendtek.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Egészség helyreállítása

Az idő előrehaladtával minden ember érzi, hogy muszáj az egészségével foglalkoznia. Arra gondolunk, hogy majd rendszeresen sportolunk és egészségesen táplálkozunk, akkor az egészséget vissza lehet szerezni. Manapság rengeteg fajta sportág közül választhatunk, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket ehetünk, szinte a világ összes tájáról származó gyümölcsöt megvásárolhatjuk. De azt tapasztaljuk, hogy sok esetben az egészség nem áll helyre. A Csung jüan Csikung filozófiája szerint az egészség akkor állítható vissza teljesen, ha a fizikai testünkön kívül, foglalkozunk még az energiarendszerünkkel és a tudatunkkal. Az energiarendszer a gyakorlatokkal feltölthető csivel, a tudat, a gondolatok a meditáció segítségével lecsendesíthető.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barnaAlapos elméleti háttér

A tanfolyamon részletesen megbeszélünk minden gyakorlatot. Hogyan kell a mozdulatokat pontosan kivitelezni, mire kell figyelni, mik a gyakori hibalehetőségek. Szó esik arról, hogy az adott gyakorlat hogyan hat a fizikai testre, milyen hatása van az energiarendszerre és hogyan befolyásolja a tudatot.A gyakorlatok a tanfolyam alatt (2 nap) teljes mértékben elsajátíthatóak.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barnaCsi (Életenergia) érzékelése

A csikung szóban a csi életerőt, életenergiát jelent. A csi az univerzum összes pontján létezik, ugyanakkor ez az energia áramlik a testünkben energiacsatornákon (meridiánokon) keresztül. A meridiánokat az akupunktúrában is használják, hisz ezen csatornák mentén szúrják a tűt a bőrbe. A csi tudományosan nem bizonyítható, bár ellenállásmérőkkel képesek kimutatni ezen energiacsatornák helyét. Ahol a meridiánok haladnak, ott kisebb a bőr elektromos ellenállása. A csikung nem a hitre épül, hanem a saját tapasztalásra. Sokan már a tanfolyamon, a gyakorlatok révén érzékelik a csi jelenlétét. Az energia hatása érzékelhető, mely a hőmérséklettel kapcsolatos. A nem megerőltető gyakorlatok hatására is melegséget lehet érzékelni a testben, gyakori érzet a tenyér bizsergése.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Sok gyakorlat

A Csung Jüan Csikung a gyakorlatokra épül. Vannak benne a fizikai testet megmozgató gyakorlatok, ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet a meditációra is. Az elmélet segít megérteni az adott mozdulatsort, illetve a meditációs technikákat. Rendszeres gyakorlás nélkül nem lehet komoly eredményeket elérni.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Tárgyilagos, egyszerű

A csikung sok embernek egy elvont, misztikus rendszernek tűnhet, mely nélkülöz mindenféle logikát. A Csung Jüan Csikung egy logikusan felépített rendszer, melynek 5 szintje van. Mindegyik szintnek más és más a célkitűzése. Az 1 -es szint célkitűzése az egészség helyreállítása, a 2 -es szinté a lelki egyensúly megtalálása. A rendszeres csikungozással ezek a célok megvalósíthatóak, a Csung jüan Csikung rendszer biztosítja hozzá a megfelelő technikát. A gyakorlatok egyszerűek, az 1 -es szint gyakorlatai két nap alatt elsajátíthatóak.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Több ezer éves, ősi tudás

A Csung Jüan Csikung Kínából ered. A keletkezésének az időpontját senki nem tudja pontosan, de az bizonyos, hogy 7000 évvel ezelőtt már létezett. Henan tartományban, ahol a híres Shaolini kolostor is áll, barlangokban, szentélyekben több ezer éves nyomokra bukkantak. Természetesen, akkoriban nem Csung Jüan Csikungnak hívták, mert nem volt mitől megkülönböztetni.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Mellékhatásoktól mentes

csikung-vilaga-orom-tanfolyam-gyakorlatok-gyakorlat-gyor-szombathelyMivel nem viszünk be a testünkbe külső szert, ezért mellékhatás sem léphet fel. A csikung gyakorlás kezdetén sokan számolnak be, arról, hogy felerősödnek a fájdalmaik, esetleg feszültebbekké válnak. Ezeket átmeneti jelenségeknek hívjuk, melyek elkerülhetetlenek a gyógyulási folyamat során. A csikung gyakorlatokkal a test energiaszintjét nagy mértékben megemeljük. Az a megnövekedett energiaszint elkezdi nyomni, feszíteni a blokkokat az energiacsatornákon, mely kellemetlen érzettel járhatnak. További gyakorlással a blokkok oldódnak és megszűnnek a kellemetlen átmeneti jelenségek.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barnaCsaládias, jó hangulat

A tanfolyamot kis létszámú csoportban végezzük (3 – 12 fő). A kis létszám lehetővé teszi, hogy minden egyes ember aktívan részt vegyen a tanfolyamon és a mozdulatokat az oktató felügyelete mellett begyakorolja. A tanfolyam párbeszédes formában zajlik, ha valami nem világos, a kérdést bármikor fel lehet tenni.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Közös gyakorlás hetente

Győrben lehetőség van a közös gyakorlása (csütörtökönként 18:00 – 20:00). A két órás intenzív csikung gyakorlás nagymértékben segíti az energiaszint növelését és az egészség helyreállítását. A közösen végzett csikung gyakorlatoknál az energiák megsokszorozódnak. A felmerülő kérdéseket és a gyakorlat közbeni élményeket megbeszéljük.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Megvásárolható könyv

csikung-vilaga-konyv-dvd-qigong-book A tanfolyamon megvásárolható a Csung Jüan Csikung könyv, melyben részletes leírást talál a gyakorlatokról, meditációkról, illetve a Csung Jüan Csikung eredetéről és gyakorlatok hatásairól.

 

 

 

.

.

csikung-vilaga-pipa-kezeles-kezelés-barna Nemzetközi tanúsítvánnyal rendelkező oktató

csikung-vilaga-certificate-Horvath-Akos-tanusitvany-qigong-Mingtang-Xu-Kundawell

Horváth Ákos a Nemzetközi Csung Jüan Csikung szövetség  engedélyével oktatja a Csung Jüan Csikung rendszerét.

– 2012 novembertől  jogosultság az I – szint oktatására

– 2015 májustól  jogosultság a II – szint oktatására

– 2017 augusztustól jogosultság az III – szint oktatására

A regisztrált oktatókat a nemzetközi Csung Jüan Csikung oldalon találja.

 

A tanfolyam végén a résztvevők kérdőívet töltenek ki, melyben a tanfolyamról alkotott véleményüket írhatják le. A kézzel írott véleményeket a gombra kattintva olvashatja el.

Velemenyek

Két napos Csung Jüan Csikung I -es szintű tanfolyam díja 29 500 Ft.  Előre utalás esetén kedvezményt biztosítunk, ha az utalást a tanfolyam hetének hétfő éjfélig elindítja. A tanfolyam díja ebben az esetben 26 900 Ft.

A tanfolyamra jelentkezni, illetve érdeklődni a gombra kattintva lehet, vagy töltse ki az online jelentkezési lapot.

csikung-vilaga-szeretnek-jelentkezni-a-tanfolyamra-most

Itt olvashat pár visszajelzést a tanfolyamról:

Szeretném megköszönni, azt a kétnapos tanfolyamot amit tartottál. Nagyon jól éreztem magam és azóta is szorgalmasan gyakorolok. Egyre jobban megy és a testemben érdekes változások zajlanak. 🙂

Szilvia, Győr

Az tetszett a legjobban a tanfolyamon, hogy valóban lehetett érezni bizonyos dolgokat a gyakorlatok elvégzése során. Jól érthető magyarázatokkal és bemutatókkal lehet megtanulni az alapokat.

Csaba, Győr

Ha Ön szerint is hasznos a csikung, akkor kattintson a Megosztásra!